Emniyette görev değişiklikleriyle ilgili valiliğin mahkemeye itirazı reddedildi

İzmir 5. İdare Mahkemesi, 17 Aralık operasyonlarının ardından ilk görevden alınanlar arasında bulunan İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Emin Göktaş'ın açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Google Haberlere Abone ol
Emniyette görev değişiklikleriyle ilgili valiliğin mahkemeye itirazı reddedildi

İzmir 5. İdare Mahkemesi, 17 Aralık operasyonlarının ardından ilk görevden alınanlar arasında bulunan İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Emin Göktaş'ın açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı vermişti. İzmir Valiliği'nin bu karara itirazı, bölge idare mahkemesince reddedildi.

Göktaş, Vali Mustafa Toprak'ın imzasıyla ilk olarak 18 Aralık 2013 tarihinde Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne, dört gün sonra da Tanık Koruma Şube Müdürlüğü'ne atanmıştı. Daha sonra ise İl Emniyet Müdürlüğü emrine alınmıştı. İlk iki atamaya yönelik olarak yürütmenin durdurulması için dava açtı. İtirazı değerlendiren mahkeme, geçen ay Göktaş hakkında işlem tarihleri itibariyle başlayan veya sonuçlanan herhangi bir idari ve adli soruşturma bulunmadığı, yürüttüğü görevinde başarısızlığına veya yetersizliğine ilişkin herhangi bir tespit ve inceleme bulunmadığı, davalı kurum tarafından bu konuda bir bilgiye yer verilmediği ve dava konusu işlemlerin hukuka uyarlılığı bulunmadığı tespiti yaparak, oybirliğiyle yürütmeyi durdurdu. Görev değişikliğinin hukuka aykırılığının açık olduğu, dava konusu işlemlerin uygulanması halinde telafisi güç zararların doğabileceği de belirtildi. Kararda, yedi gün içinde bölge idare mahkemesine itiraz edilebileceği de yer aldı. İzmir Valiliği, yürütmenin durdurulması kararına itiraz etti ve İzmir Bölge İdare Mahkemesi itirazı reddetti. Kararla birlikte Emin Göktaş’ın, tekrar Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevlendirilmesi bekleniyor.

İzmir Bölge İdare Mahkemesinin aldığı karar şöyle: “Dava dosyasında mevcut bilgi ve belgelere göre mahkemece yürütmenin durdurulması istemi hakkında verilen kararda yasaya aykırılık bulunmadığından, itiraz isteminin 2577 Sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 27. maddesinin 7. fıkrası uyarınca reddine oy çokluğuyla karar verildi.”


17 Aralık 2013'teki üç yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra emniyetteki tasfiyeler sonucu İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Emin Göktaş'ın yerine Bora Köprü getirilmişti. İzmir'de 7 Ocak 2014 günü TCDD Liman İşletmesi Müdürlüğü'ne yönelik yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra açığa alınan Mali Şube Müdürü Bora Köprü hakkında, amirlerini kayda almak ve basına sızdırmak iddiasıyla da soruşturma açılmıştı. CİHAN

Yorumlar