"Emniyetin basın yasağı bir an önce kaldırılmalı"

Marmara Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelge ile Türkiye genelinde basın mensuplarının bugünden itibaren emniyete girişlerinin yasaklanmasına yazıl.

Google Haberlere Abone ol
"Emniyetin basın yasağı bir an önce kaldırılmalı"

Marmara Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelge ile Türkiye genelinde basın mensuplarının bugünden itibaren emniyete girişlerinin yasaklanmasına yazılı bir açıklama ile tepki gösterdi.

Gazetecilerin kamu adına görev yaptığını ve uygulamanın basının haber alma özgürlüğüne müdahale anlamı taşıdığına dikkat çeken Nuri Kolaylı, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelge ile Türkiye genelinde 22.12.2013 tarihi itibariyle basın mensuplarının Emniyet müdürlüğü hizmet binalarına giriş yapamayacakları duyuruldu. Bilindiği gibi gazeteciler, halkın bilgi edinme hakkı adına kamu yararına görev yapmaktadırlar. Bu uygulama toplumun bilgi edinme hakkını, dolayısıyla basın özgürlüğünü engellemek anlamını taşımaktadır. Söz konusu genelgenin bir an önce geri alınması konusunda ilgilileri göreve çağırıyoruz."
CİHAN

Yorumlar