Emniyet'e SMS İle Şikayet İletilecek

Ağrı Emniyet Müdürlüğü, bir yeniliğe daha imza attı. Dün itibariyle hizmete geçirilen yeni yöntemle vatandaşlar artık SMS yoluyla da polise ulaşabilecek.

Google Haberlere Abone ol
Emniyet'e SMS İle Şikayet İletilecek

Özellikle engelli vatandaşlara büyük fayda sağlaması beklenen yöntemde, atılan mesajlardan ücret kesilmeyecek.

Ağrı Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “Teşkilatımız, vatandaşlarımızın polise daha hızlı ve kolay erişim sağlamak amacıyla teknolojinin getirdiği iletişim ve haberleşme sektöründeki yenilikleri bünyesine katarak ilerlemektedir. Bu yeniliklerden bir tanesi de vatandaşın acil durumlarda ihbar ve şikâyette bulunabilmesi için cep telefonundan SMS (kısa mesaj) göndermek suretiyle polise kolayca uluşabilmesidir. Özellikle de engelli vatandaşlarımıza büyük fayda sağlayacak bu sisteme 01.02.2014 tarihi itibariyle geçilmiştir. Cep telefonlarının SMS kısmında ihbar veya şikâyetle ilgili bilgiler yazıldıktan sonra 155’e gönderilecek. Mesaj atımından herhangi bir ücret kesilmeyecektir. SMS ihbarlarına geri dönüş yapılamayacağından SMS içeriğinde ihbarla ilgili tüm bilgilerin eksiksiz olarak yazılması gerekmektedir. Deneme, içeriği boş mesaj, gereksiz mesajlar kesinlikle gönderilmeyecektir. Akıllı telefonların gerekli ayarları yapılmak suretiyle kullanıcının haberi olmadan gereksiz acil çağrı SMS gönderimi engellenecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” denildi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencilerinden Aydın Saltan, “Şikayette yeni bir yöntem. Öğrenciler olarak genelde konuşma süresi ya da mesaj paketlerinden faydalanıyoruz. Konuşma süremiz bittiğinde en azından SMS yoluyla polislere ulaşabilir, destek bekleyebiliriz.” dedi.

Yorumlar