"Emniyet teşkilatı 28 Şubat’ta bile böyle bir zulme şahit olmadı"

Kayseri’de bir grup emekli polis memuru, polis teşkilatında yaşanan görevden alma ve atamalarda yaşanan sorunlara dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
"Emniyet teşkilatı 28 Şubat’ta bile böyle bir zulme şahit olmadı"

Kayseri’de bir grup emekli polis memuru, polis teşkilatında yaşanan görevden alma ve atamalarda yaşanan sorunlara dikkat çekti. Grup, "Ne gidenler gittiği yerden, ne de gelenler geldiği yerden memnun değil. Emniyet teşkilatı 28 Şubat sürecinde bile böyle bir zulme şahit olmadı ” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen grup adına emekli polis memuru Muammer Ekinci açıklama yaptı. Ekinci, ülke ve devlet adına çalışarak teşkilatın itibarını zedelemeden görev yaparak emekli olduklarını ifade ederek, “Maalesef şuan teşkilatta yaşanan mağduriyetleri gördükçe AK Parti’ye oy veren insanlar olarak büyük üzüntü yaşıyoruz. Devleti ve milletinden başka hiçbir yerle bağı olmayan kişileriz. Polis teşkilatımız ve içlerinde olan bizler bunları hak etmiyoruz. Kanunlarda belirtilen emirleri yerine getiren, yine kanunlar çerçevesinde hakim ve savcıların emirlerini yerine getiren polisler, bu emirleri yerine getirilmemekle kanunsuzluğa itilmiştir” dedi.

“Emniyet teşkilatı olarak 28 Şubat sürecinde bile böyle bir zulme şahit olmadık” diyen Ekinci, “Teşkilatta bu kadar sıkıntıları göze alarak gecesini gündüzüne katarak çalışan meslektaşlarımız keyfi uygulamalarla yerlerinden edildi. Hak arama yolları kapatıldı. İçinde bulunan kış şartlarında ailece bu insanlar mağdur edildi. Tayin furyası ile bu insanların okula giden çocukları bile mağdur edildi ve eğitim hakları kısıtlandı. Bunlara şahit olmaktayız. Devletin milyarlarca para harcayarak uzmanlaştırdığı polisler, pasifize edilerek bir gecede yerlerinden edildiler. Ve bu devam ediyor. Bunu vicdanların kaldırması mümkün değildir” diye konuştu.

Muammer Ekinci, yapılan görev değişikliklerinin polis teşkilatında büyük sıkıntılar oluşturmaya devam ettiğini ve görevleri değişenlerden, ne gidenlerin, ne de gidenlerin yerine gelenlerin memnun olmadığını açıkladı.
CİHAN

Yorumlar