Emniyet-Sen’den Başbakan’a: Polis şamar oğlanı değildir

Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, Başbakan’ın emniyet mensuplarını da uluorta azarlamasına tepki göstererek “Polis şamar oğlanı değildir.

Google Haberlere Abone ol
Emniyet-Sen’den Başbakan’a: Polis şamar oğlanı değildir

Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, Başbakan’ın emniyet mensuplarını da uluorta azarlamasına tepki göstererek “Polis şamar oğlanı değildir.” dedi.

    Faruk Sezer, gündemdeki gelişmelerle ilgili yaptığı yazılı değerlendirmede, dün AKP’nin Şanlıurfa mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın uzak illerden bu şehre gelip sabah 06.00’dan itibaren görev almış olan Emniyet Teşkilatı mensuplarına, miting alanının ortasında rahatsızlanan bir vatandaşa güya yardım etmedikleri düşüncesiyle, uluorta; “Ya! polis arkadaşlar, siz burada durup ne iş yapıyorsunuz. emniyet müdürü ne iş yapıyorsun. Oradan seyrediyorsun ya.” şeklindeki azarlamalarına milletçe tanık olduklarına işaret etti.

    Sezer, “Yıllardan beri bu tip görevlerde cansiperane bir şekilde, kumanyaları bozuk, istirahat ve ihtiyaç alanları olmadan, hiçbir ücret farkı da almadan görevlerini yapan meslektaşlarımız, dünkü mitingde olduğu gibi her mitingde buna benzer azarlamalara ve aşağılamalara maruz kalmaktadır. Teşkilatımızın içinde insan hakları ve insanca muamele görememe sorunu olduğunu sendikamızı kurduğumuz günden itibaren defaatle belirtmiştik. Dün yaşanan bu nahoş olay tüm teşkilat mensuplarımızı derinden yaralamıştır. “ ifadelerini kullandı.

    "POLİS KANUN ADAMIDIR"

    Emniyet-Sen olarak, polisin, siyasetin oyuncağı haline geldiğini ve siyasetten sıyrılarak devletin ve milletin polisi olması gerektiğini de söylediklerine dikkat çeken Sezer, "Sendikamızı kurduğumuzdan itibaren ortaya koyduğumuz bu görüşlerimizin haklılığını bir kez daha görmüş olduk. Siyasetin polisi şamar oğlanı olarak görmesini ve her ortamda polisin saygınlığını zedelemesini şiddetle kınıyor, tüm siyasilere Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Polis kanun adamıdır. Ona her zaman saygı gösterilmeli ve itaat edilmelidir’ ile ‘Polise karışılmaz, vazifesini yaparken serbest bırakılmalıdır’ sözlerini güçlü bir şekilde hatırlatıyor, yine Adalet ve Kalkınma Partisinin 10.03.2014 tarihindeki Muş mitinginde görev almak üzere Kayseri ilinden yola çıkan ve Kırşehir ili sınırları içerisinde geçirdikleri trafik kazası neticesinde şehit olan 3 meslektaşımıza Allah’tan rahmet, 2’si ağır olmak üzere yaralanan 22 meslektaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar