Emniyet Müdürü:Ben Kahramanmaraş’ta at arabacısı Mehmet'in oğluyum

Kahramanmaraş’ta at arabacısı Mehmet Gezer’in oğlu olduğunu belirten Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Gezer, "Gaz lambasını 5’inci sınıfta üfledim.

Google Haberlere Abone ol
Emniyet Müdürü:Ben Kahramanmaraş’ta at arabacısı Mehmet'in oğluyum

Kahramanmaraş’ta at arabacısı Mehmet Gezer’in oğlu olduğunu belirten Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Gezer, "Gaz lambasını 5’inci sınıfta üfledim. Her zaman yüreğimiz açık, çalışma odamız açık.” diye konuştu. Gaziantep'e yeni atanan Emniyet Gezer, ülke genelinde yaşanan polis atamalarını da değerlendirdi. Gezer, “Değişim her zaman olur, değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Her arkadaşımızın ayrı bir becerisi vardır, her arkadaşımızın ayrı bir pratiği vardır, kabiliyeti vardır, kavrama kabiliyeti vardır. Bunu da pratiğe dökmek için Emniyet Müdürü gözlemler. Bir hafta içinde de hepsini bilir. Bir budanmış ağaç gibi hissedin bunu.” dedi.

Düzce'den Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Ali Gezer, kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ali Gezer, polis atamalarıyla ilgili olarak şunları dile getirdi: “Değişim her zaman olur, değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Ben ilk Emniyet müdürlüğüne gittiğimde Düzce’ye 26 tane birimi değiştirmişim. Üstelik 17 günde. Bu Emniyet Müdürü'nün pratiği, sistematiği oturtmak ve kendi uygulamasını tatbik etmek içindir. Her arkadaşımızın ayrı bir becerisi vardır, her arkadaşımızın ayrı bir pratiği vardır, kabiliyeti vardır, kavrama kabiliyeti vardır. Bunu da pratiğe dökmek için Emniyet Müdürü gözlemler. Bir hafta içinde de hepsini bilir. Bir budanmış ağaç gibi hissedin bunu. Bir yere bir enerji, bir heyecan, bir aşk gelmesi içindir bunlar.”

Çalışma pratiğini gözlemlediği personeli sahaya sürme amacında olduklarını ifade eden Gezer, “Sistemime ayak uyduracak kadromu sahaya sürmeliyim. Yapılan uygulama da bu. Yine olacak değişiklik. Belki seçimlerden sonra yine olacak. Belki yarın yine olacak. Zaten 5 bin 400 personelden de yer değişikliği yaptığımız arkadaş 27 tane.” açıklamalarına yer verdi.

"GÖREVDEN ALINAN POLİSLER YETERSİZ DEĞİL"

'Görevden alınan müdürlerin yetersiz olduğu için mi görev yerleri değişti?' diye soru soran bir gazeteciye Gezer, şu cevabı verdi: “Yetersizlikten ziyade zaten hepsi belli bir rütbeye gelmiş arkadaşlarımız. Şuan müdürün sınıfındaki arkadaşlarımızın en azı 21 yıldır arkadaşımız. Pratiğini yetersiz görmüşsünüzdür. Benim pratiğim masa başı değil kardeşim. Benim pratiğim sokaktır, benim pratiğim olayların içidir, benim pratiğim telefonla olayları yönlendirme değil, bizzat olayların içine girip ciğerini sökmektir. Yoksa arkadaşlarımız yetersiz değil. Pratiğin sokağa dökülmesi amaçlanmıştır.”

Geniş bir kadro ile şehrin güvenliğini sağlayacaklarını belirten Gezer, “Kafamızın arkasında tilkiler yok arkadaşlar. Hiçbir maskemiz de yok. Nasıl görüyorsanız oyuz. Hiçbir gizli ajanlığımız yok. Hiçbir ekabirliğimiz yok. Ben Kahramanmaraş’ta at arabacısı Mehmet Gezer’in oğluyum. Gaz lambasını 5’inci sınıfta üfledim. Her zaman yüreğimiz açık, çalışma odamız açık.” diye konuştu.

Gaziantep’te yaşayan Suriyeliler hakkında da açıklamalarda bulunan Emniyet Müdürü, kamuoyunda Suriyelilerin gelişiyle birlikte suçlarda artış olduğu algısının doğru olmadığını söyledi. Şehirdeki Suriyelilerin sayısının toplam nüfusun yüzde 12'sini oluşturduğunu bilgisini veren Gezer, “Suriyelilerin asayiş olaylarındaki oranı yüzde 2,5’dir. Ancak bunlar arasında mağdur veya müşteki olanlar da dahil. Şüpheli konumunda işlem yapılan Suriyeli oranı ise yüzde 1'dir. Bunlar resmi rakamlardır. Toplumda oluşan 'Suriyeliler geldi, olaylar arttı' kanısı yanlıştır. Aksine kendilerini suça karşı koruyorlar." açıklamalarına yer verdi. CİHAN

Yorumlar