Emniyet Müdürü Zeybek Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti

Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, gazetecilerin de emniyet mensuplarının da devletin bekası için üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştığını söyledi. Zeybek, “Tüm uyarı ve dikkate rağmen zaman zaman iki kesim arasında maalesef...

Google Haberlere Abone ol
Emniyet Müdürü Zeybek Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti

Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, gazetecilerin de emniyet mensuplarının da devletin bekası için üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştığını söyledi. Zeybek, “Tüm uyarı ve dikkate rağmen zaman zaman iki kesim arasında maalesef istenmeyen olaylar yaşanıyor. Oysa medya mensubu ile polis diyalog içerisinde olmalı. Çünkü ikisi de kamu hizmeti yapıyor.” dedi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret ederek Başkan Cafer Esendemir, Başkan Yardımcısı Sait Güleç, Genel Sekreter Ömer Üney, Mali Sekreter Sabit Özkeser, yönetim kurulu üyesi Mutlu Mete, Halil Akılevi ve Aliye Gültekin ile görüşen Cengiz Zeybek, Adana’da asayişin sağlanması için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bir soru üzerine; son dönemlerde görevleri esnasında polis tarafından engellenmeye çalışılan, baskı ve şiddete maruz kalan gazetecilerin durumundan üzüntü duyduğunu dile getiren Zeybek, “Samimiyetle belirteyim ki; basın mensuplarının kasıtlı olarak tartaklanmasını asla istemeyiz. Gazetecilere çalışmalarında kolaylık sağlanmasından yanayım. Ancak, gösteriler esnasında zaman zaman polisimiz de zarar görüyor, hakarete uğruyor. Gösteriler sırasında medya mensuplarının polis ve göstericiler arasında kalmadan görevini yerine getirebilmesinin sağlanması lazım. Bunun için ÇGC ile işbirliği içerisinde üzerimize ne düşüyorsa yapmaya, çözüm bulmaya hazırız .“ diye konuştu.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’in, polis ve gazeteciler arasında cereyan eden tatsız olayların aşılması için ortak eğitim çalışmaları yürütülmesi, çalıştaylar düzenlenmesi önerisine Zeybek, “Medyanın çalışmaları bizleri de yakından ilgilendiriyor. Polisimizin ve gazetecilerin kol kola görev yapması gerektiğine inanıyorum. Bunun sağlanması için ÇGC ile yapılacak ortak çalışmalara katılmaya hazırız. İlgili birimlerimizin organize edilerek bu tür toplantılara katılmalarını sağlarız” diye destek verdi.

Adana’nın 3. Sayfa haberleriyle tanınan ve anılan bir şehir olmaktan kurtarılmasının önemine vurgu yapan Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, bu konuda da polis-gazeteci işbirliğinin büyük önem taşıdığını söyledi. Adana’nın en büyük sorunlarından birisinin de uyuşturucu madde olduğuna işaret eden Zeybek sözlerini, “ Şu kadar uyuşturucu yakalandı, bu kadar uyuşturucu imha edildi haberleri mutlaka önemli ama bizim için asıl önemli tehlike sokak satıcıları. Adana’da sokak hareketlerini yönlendirenler de, çocuklara taş attıranlar da hep aşırı uçlardaki uyuşturucu baronları. Bunlarla mücadelemizi yoğun şekilde sürdürüyoruz. Bu mücadelemizde de basının desteği bizim için önemli” diyerek tamamladı. Zeybek’e ziyaretinden dolayı teşekkür eden ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, kentin huzur, asayiş ve güvenliğini sağlamak için büyük özveri ile görev yapan emniyet teşkilatına başarı diledi. Esendemir, medya – polis işbirliğinin bu açıdan da önem taşıdığını sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar