Emniyet Müdürü Yılmaz kitap yazdı: Gül veren el kokar

Yozgat Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, sosyal hayatta şiddetin ve toplumsal olayların önüne geçilmesi ve yapılacak uygulamaların anlatıldığı 'Gül veren el kokar' adlı bir kitap yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Emniyet Müdürü Yılmaz kitap yazdı: Gül veren el kokar

Yozgat Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, sosyal hayatta şiddetin ve toplumsal olayların önüne geçilmesi ve yapılacak uygulamaların anlatıldığı 'Gül veren el kokar' adlı bir kitap yazdı.

Emniyet Müdürü Yılmaz, Vali Abdulkadir Yazıcı’yı makamında ziyaret ederek kitabını takdim etti. Yılmaz, Yozgat Emniyet Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) desteğiyle yürütülen Hayatımın Rolü Aydınlık Projesi (Hayrola) kapsamında basılan ve içinde birbirinden farklı hikayelerin yer aldığı kitabın ücretsiz olarak dağıtılacağını söyledi. Emniyet olarak, Türkiye’de şiddet olaylarının, bencilliklerin, merhametsizliklerin yanı sıra okullarda, stadyumlarda, trafikte ve hayatın her alanında sağı solu yıkan, şiddet toplumu görüntüsü veren olayların önüne geçmek istediklerini kaydeden Yılmaz, "Söz konusu olaylar hakkında yapılan televizyon programları, açık oturumlar, sempozyumlar sonrasında genellikle polisiye çözüm üzerinde durulur. Polisiye tedbirlerimizin yanında bir de işin kaynağına yönelik planlarımız olmalı. Problemin kaynağını yok ederken çok emek gerekiyor. Toplum olarak gençlerimizi ihmal etmemeliyiz." dedi.

Çocuklara doğduğu andan itibaren hikayeler yoluyla eğitim verilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Özellikle sosyal medyanın güçlü hale gelmesi ve elektronik cihazların yaygınlaşması ile Anadolu pedagojisinde çok güçlü yeri olan hikâyeler yerini bilgisayar oyunlarına ve TV’ye bıraktı. Gençlerin gelişiminde ikinci etkili yöntem ise sanatsal ve spor etkinlikleridir. Spor ve sanat etkinliklerinin yeri başka bir platform olduğu için bu kitapta da hikâyeleri değerlendireceğiz." diye konuştu.

Başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere tüm ilahi kitaplarda, hikayelerle (kıssalarla) eğitimin yer aldığını, bu yöntemin çok önemli bir öğretim metodu olduğunu söyleyen Yılmaz, "SODES kapsamında gerçekleştirdiğimiz Hayrola projesi çerçevesinde hikâyelere karşı bir farkındalık oluşturmak istedik. Din görevlilerimiz, rehber öğretmenlerimiz, sınıf öğretmenlerimiz ve anne babalar nezdinde uzun vadede suç ve suçlulukla mücadelede böyle bir yöntemi denemek istedik. İnşallah bu yöntemle geleceğimiz olan gençlerimize sevgi, merhamet, aile içi iletişim gibi bazı özellikleri kazandırırız." ifadelerini kullandı.

Vali Yazıcı da Emniyet Müdürü Yılmaz’ı tebrik ederek, kitabın Yozgat gençliğine hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti. Yozgat İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya’nın da bulunduğu ziyarette Yılmaz, Albay Yalçınkaya’ya da kitabını hediye etti.
CİHAN

Yorumlar