Emniyet Müdürü Tombul: Mobese sistemi çoğu zaman 10 polis vazifesi görür

Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, suçlularla mücadele ve suçluları yakalamada Mobese sisteminin önemli olduğunu söyledi. Bir güvenlik kamerası ve Mobese sisteminin, 10 polisin yapacağı işi yapabileceğine dikkat çeken Müdür Tonbul,...

Google Haberlere Abone ol
Emniyet Müdürü Tombul: Mobese sistemi çoğu zaman 10 polis vazifesi görür

Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, suçlularla mücadele ve suçluları yakalamada Mobese sisteminin önemli olduğunu söyledi. Bir güvenlik kamerası ve Mobese sisteminin, 10 polisin yapacağı işi yapabileceğine dikkat çeken Müdür Tonbul, suçluların kısa yakalanmasında kameranın önemli olduğunu kaydetti.

Tonbul, son günlerde Manavgat Irmağı'nda boğulmalar ve Manavgat'ta suçlularla ilgili yaptıkları mücadele ile ilgili Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) konferans salonunda İlçe Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran, İlçe Jandarma Komutanlığı'nda Jandarma Üsteğmen Tolga Seçkin Zafer, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş ve Kayamakam Emir Osman Bulgurlu ile birlikte değerlendirme toplantısı yaptı.

Türkiye'de ilk Mobese sisteminini hayata Antalya'nın Korkuteli ilçesi olduğunun altını çizen Tonbul, Manavgat'ta da suçluların hızlı bir şekilde yakalanması ve suça buluşmada caydırıcı olması için aynı duyarlılığı beklediklerini ifade etti.

Manavgat Irmağı'nda çıkarılan 2 erkek cesedi ile ilgili kulaktan duyma şehir efsanesi sözlere hiç kimsenin itibar etmemesi gerektiğini vurgulayan Tonbul, ilçede uyuşturucu ile etkin mücadele için Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM) Grup Amirliği'ni en kısa sürede faaliyete geçireceklerini söyledi.

Uyuşturucu tacirlerine Manavgat'ta geçit vermemek için Antalya'dan her zaman takviye desteği yapacağını vurgulayan Tonbul, "Kamera sistemi çok önemli. Korkuteli bu konuda Türkiye'ye örnek oldu. Mobese sistemi çoğu zaman 10 polisi yaptığı görevi yapar. Mobese polisin gören gözü, eli, duyan kulağı ve yürüyen ayağıdır. Mobese emniyet tedbirleri açısından günümüzün olmazsa olmazlarındandır." diye konuştu.

Manavgat'taki kayıplarla ilgili şehir efsanesi söylentilerine itibar edilmemesini tavsiye eden Tonbul, geçmiş yıllarda Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü döneminde de bir kızın kaçırılarak iç organlarının organ mafyası tarafından alındığına dair söylentilerin olduğunu kaydetti.

Bilgi kirliliğinin önüne geçmenin yegane yolunun 'doğru bilgi' ve 'eğitim' olduğunu anlatan Tonbul, turizm şehri Manavgat'ta oluşacak tüm suç unsurlarına karşı önlem alacaklarını sözlerini ekledi.

Manavgat Bakkallar Odası Başkanı Abdullah Akca da yaptığı açıklamada, ilçede bin 150 bakkalın bulunduğunu, bakkalların dışında sokak başlarında türemeyen başlayan sayıları 40'ın üzerinde olan tütün satıcıların önemli çoğunluğunun gümrük kaçağı sigara sattığını bunların denetimle sıkı kontrol altına alınması gerektiğini kaydetti.

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Cemil Tonbul'a çiçek ve plaket takdimi yaptı. Tonbul, MATSO'nun kendisine yapılan çiçeği salonda toplantıda bulunan tek bayan Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Hacer Bakır Sert'e takdim etti. CİHAN

Yorumlar