Emniyet Müdürü Şehit Oldu

Edirne’de gece iki polis memurunun silahla yaralanması olayının yaşandığı yere giden İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan, burada geçirdiği kalp krizi sonucu şehit oldu.

Google Haberlere Abone ol
Emniyet Müdürü Şehit Oldu

Edirne’de gece iki polis memurunun silahla yaralanması olayının yaşandığı yere giden İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan, burada geçirdiği kalp krizi sonucu şehit oldu.

Gece 02.00 sıralarında Mehzilahir Mahallesi Taşköprü Sokak’ta bir eve silahla ateş edildiği ihbarı üzerine gece ekiplerinde görevli polis memuru Özcan Karakaşoğlu ve Mehmet Ali Uzun olay yerine geçti. İki polis, saldırıyı gerçekleştiren Ö.Ç. isimli şahsı gözaltına almak istedi. Ancak Ö.Ç. polise silahla karşılık verdi. 7 -8 el ateş eden şahıs, iki polis memurunu bacaklarından yaraladı. Yaralı polisler telsizle merkezlerinden yardım istedi. Bunun üzerine iki ambulans ve çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi.

Polis memurları ambulansla Edirne Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken emniyet güçleri şahsın yakalanması için geniş çaplı bir çalışma başlattı. Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ başta olmak üzere müdür yardımcıları, şube müdürleri gece boyunca mesai yaptı. Şahsın yakalanması için yoğun bir çalışma yapılırken İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan polisin saldırıya uğradığı Taşköprü Sokak’taki eve geçti. Buradaki çalışmaları takip eden Turan, görev başında iken kalp krizi geçirdi. Tansiyon ilaçları aldığı öğrenilen müdür yardımcısı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Ertan Nezihi Turan sabaha doğru hayatını kaybetti.

Meslektaşlarının şehit olduğu haberini alan meslektaşları hastaneye akın etti. İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, başta olmak üzere emniyet yetkilileri ve çok sayıda polis hastane bahçesini doldurdu. Bu arada Edirne Valisi Hasan Duruer, sabah saatlerinde hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Gazetecilere açıklamada bulunan Vali Duruer, gece saatlerinde yaşanan hadisede iki polis memuru arkadaşının bacaklarından yaralandığını söyledi. Faillerin yakalanması için olay yerine gidildiğini anlatan Duruer, maalesef müdür yardımcısı arkadaşlarından bir tanesinin kalp krizi geçirerek şehit olduğunu belirtti.

45 yaşındaki İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan, Tekirdağ doğumlu. 2 kız çocuğu babası olan ve eşi de polis memuru olan Turan, geçen yıl Edirne'ye tayin oldu. 

Yorumlar