Emniyet Müdürü Karabörk: Polis sokağa hakim

Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, polisin sokağa hakim olduğunu söyledi.Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) Mart ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Emniyet Müdürü Karabörk: Polis sokağa hakim

Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, polisin sokağa hakim olduğunu söyledi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) Mart ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya konuk olarak katılan İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Meclis üyelerine yaptığı sunumda, Erzurum’da görev yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Emniyet Müdürü, il genelinde asayiş ve trafik konularında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Konuşmasında, “Polis, sokağa hakim olmalı” düşüncesiyle görev yaptıklarını dile getiren Karabörk, “Bu düşüncemizin, vatandaşımızdan olumlu karşılık bulduğunu ve memnuniyet uyandırdığını, görüştüğümüz insanlardan ve gelen e-maillerden anlıyoruz. Tabi ki bu da bizi mutlu ediyor” dedi.

Daha önce kurulan güven timlerinin görevlerini titizlikle yürüttüğünü anlatan Karabörk, söz konusu timlerin etkinliği için sayılarını da artırdıklarına dikkat çekerek, “Şu anda 35 civarında güven timimiz var. Bunlar belirlenen bölgelerde görevlerini sürdürüyor. Artık statlarda da ‘Taraftar güven timleri’ uygulamasına başlayacağız. Statlarda huzuru bozan kişi ve gruplar bu timler tarafından belirlenip, etkisiz hale getirilecek” diye konuştu.

Karabörk yaptıkları diğer çalışmalarla ilgili olarak da şu bilgileri verdi; “Trafik kazalarının önlenmesi için yeni projeler geliştirdik. Özellikle son zamanlarda yaşanan otobüs kazalarıyla ilgili olarak tedbirlerimizi artırıyoruz. Bununla ilgili hem terminal çıkışlarında, hem de karayollarında tedbirler aldık. Bütün otobüslerde emniyet kemeri, takograf, sürücü belgesi ve diğer bütün özellikler kontrol ediliyor, eksiği olanlara cezaları yazılıyor. Ceza yazdıktan sonra takibi yapıyor ve bir sonraki sefer eksikliklerini giderip gidermediğine bakıyoruz. Özellikle otobüslerdeki emniyet kemeri uygulaması Bakanlık tarafından olumlu karşılandı ve bu uygulamanın Türkiye geneline yayılması için çalışma başlattı.”

İl Emniyet Müdürlüğü olarak yürüttükleri ve destek verdikleri sosyal projelerden de söz eden Karabörk, konuşmasının sonunda ETSO Meclisi üyelerinin sorularını cevaplandırdı. CİHAN

Yorumlar