Emniyet Müdürü Güven'den Diyarbakırlılara duygusal veda

17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında Emniyet'te başlayan görev değişimleri devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Emniyet Müdürü Güven'den Diyarbakırlılara duygusal veda

17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında Emniyet'te başlayan görev değişimleri devam ediyor. Bu kapsamda merkeze alınan Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, esnaf ve vatandaşlarla vedalaşıyor. Siirt’ten sonra atandığı Diyarbakır’da kısa sürede vatandaşların sevgisini kazanan Güven'in veda ziyaretlerinde duygulu anlar yaşandı. Kendisine ikram edilen çayı içen Emniyet Müdürü, "Buraya emniyet müdürü olarak belki bir daha gelemem ama bir kardeşiniz olarak çayınızı içmeye mutlaka geleceğim." dedi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, merkeze alınmasının ardından şehirdeki vedalaşma ziyaretlerine başladı. Önceki gün ilçeleri ziyaret Güven, bugün Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de vatandaşlarla Cuma Namazı kıldı. Namazdan sonra camii avlusunda bulunan Diyarbakırlı bazı vatandaşlar Güven’e sarıldı. Güven de kendilerinden haklarını helal etmelerini istedi. Güven’e Gazi Caddesi Celal Güzelses Çarşısı’nın üstündeki kahvelerde oturan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Güven, caddeyi kalabalıktan dolayı yürüyemedi. Vatandaşlar Güven’e sarılarak kendisi hakkında verilen karardan dolayı çok üzüntülü olduklarını dile getirdi.

"DİYARBAKIR BİR SEVDA OLARAK YÜREĞİMİZDEDİR"

Güven, vatandaşların daveti üzerine kürsüde oturarak vedalaştı. Kendisine ikram edilen çayı içen Güven, vatandaşlardan haklarını helal etmelerini istedi. Bu sırada yaşlı bir vatandaş, Güven’e "Gaffar Okkan gibi bu kente gelen en iyi emniyet müdürüsün." dedi. Güven'in bu sözler üzerine duygulandığı gözlemlendi. Diyarbakır’a en güzel şekilde hizmet etmeye çalıştığını anlatan Güven, halkı kardeşleri gibi sevdiğini söyledi. "Buraya emniyet müdürü olarak belki bir daha gelemem ama bir kardeşiniz olarak çayınızı içmeye mutlaka geleceğim. Diyarbakır, bir sevda olarak yüreğimizdedir. Sadece ben gidiyorum. Kadro burada yeni gelen emniyet müdürüyle hizmet edecekler. Devletin işi devamlıdır. Gelen de bizim gibidir, canınızı sıkmayın hatta bizden daha iyidir. Hakkınızı helal edin." şeklinde konuştu. Güven daha sonra alkışlar eşliğinde aracına binerek Gazi Caddesi’nden ayrıldı.


CİHAN

Yorumlar