Emniyet Müdürü Baştuğ: Polis zalim değil, adaletlidir

Edirne Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, polisin zalim değil, adaletli; korkulan değil, güvenilen bir güç olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Emniyet Müdürü Baştuğ: Polis zalim değil, adaletlidir

Edirne Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, polisin zalim değil, adaletli; korkulan değil, güvenilen bir güç olduğunu söyledi.

Türk Polis Teşkilatı’nın 169. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, çok sayıda polis ve vatandaş katıldı.
Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Baştuğ, anıt önüne emniyet çelengini koydu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Emniyet Müdürü Baştuğ, Türk Polis Teşkilatı’nın şanla şerefle yazdığı 168. yıllık bir maziyi geride bırakarak 169. kuruluş yıl dönümüne girdiğini söyledi.

Teşkilatın sadece Türkiye’de dünyada saygın bir yer edinmiş olmanın haklı gururunu yaşadıklarını anlatan Baştuğ, “Türk polisi, çağdaş ülkelerin kullandığı araç-gereç ve yöntemleri kullanmayı kendine amaç edinmiş, dünyada ortaya çıkan gelişmeler düzeyinde milletimizin değişen beklentilerine cevap vermek için sürekli kendini yenilemiştir. Emniyet teşkilatı toplumda huzuru ve düzeni sağlamak, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma ve devlet otoritesini sağlamak gibi önemli ve hayati görevler üstlenmiştir.” dedi. Polis görevini yerine getirirken demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin bir kurumu olduğunu asla unutmadıklarını ifade eden Bağtuğ, “Hukuk devletinde polis adalete dayalı bir kuvvettir. Onun için zalim değildir, adaletlidir. Korkulan değil, güvenilen bir güçtür.” açıklamasını yaptı.

Konuşmanın ardından Polis Haftası etkinlikleri kapsamında resim ve şiir dalında derece alan öğrencilere ödülleri Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek tarafından verildi. Atışlarda başarılı olan polislere madalya ve takdir belgesini İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ verdi. CİHAN

Yorumlar