Emniyet Müdürü Akgüç Bitlislilerle vedalaştı

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak merkeze çekilen Bitlis Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç düzenlediği veda yemeğiyle Bitlislilerle vedalaştı.

Google Haberlere Abone ol
Emniyet Müdürü Akgüç Bitlislilerle vedalaştı

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak merkeze çekilen Bitlis Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç düzenlediği veda yemeğiyle Bitlislilerle vedalaştı.

Tatvan ilçesinde düzenlenen veda yemeğinde duygularını dile getiren Emniyet Müdürü Akgüç, görev süresince kendisini yalnız bırakmayan mesai arkadaşlarına ve Bitlis halkına teşekkür etti. Bitlis’te çalışmanın kendileri için gurur verici olduğunu dile getiren Akgüç, “Bitlis ve bölge halkı için çalışmaktan dolayı çok mutlu oldum. Bir buçuk yıllık zaman zarfında Bitlis’e 52 araç kazandırdık. Sayın Valimizin de katkıları oldu. İlimizde MOBESE kameraları çok büyük bir ihtiyaçtı ve onu gerçekleştirdik. Aynı zamanda hırsızlık olayları yüzde 30 azaldı. Diğer ilçelerimizin de MOBESE ihtiyacı programa alınmış.” dedi.

Van depreminden dolayı Bitlis’te de çok büyük sıkıntılar yaşandığını ifade eden Akgüç, şunları ekledi: “Emniyet binamız büyük hasarlar görmüştü. İl ve ilçe emniyet binası ve polis merkezleri yapılacak. Uyuşturucunun önüne geçebilmek amacıyla programlar düzenledik ve gençler için projeler geliştirdik. Suça bulaşmış çocukları topluma kazandırmak için kurslar düzenledik. Suçlu yakalamanın yanı sıra özellikle önleyici polislik yaptık. Sayın Valimizin öncülüğünde tüm kurumlarımızla birlikte çok güzel ve koordinasyonlu bir çalışma sistemimiz var. Bu hiçbir şehirde yok. Bütün bunlar Bitlis ve ilçeleri için yapılıyor. Halk ve vatandaşa hizmet için yapılıyor. Güvenlik insanlar için var. Her saatte vatandaşın rahat edebilmesi için polis canla başla çalışıyor. Burada bizleri yalnız bırakmayan sivil toplum kuruluşları ve muhtar arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Bitlis’teki insanların sıcaklığı ve samimiliği asla unutulmaz.” diye konuştu.

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ise Emniyet Müdürü Akgüç’ün öncülüğünde, güvenlik hizmeti başta olmak üzere yapılan sosyal hizmet projeleri ve halkla ilişkiler projelerini çok önemli bulduğunu söyledi. Akgüç’ün örnek bir çalışma arkadaşı olduğunu ve Bitlis’e güzellikler kazandırdığını vurgulayan Vali Yurdakul, şunları ekledi: “Özellikle şunu söylemek istiyorum. Bir gün Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi kendi ayakları üzerinde yükselecekse, kendi enerjisini, kendi potansiyelini kullanıp, bölge bir barış adası barış bölgesi olup, bunun üzerine ekonomi ve sosyal gelişme sağlanacaksa, ancak ve ancak bu modelle olur. Güvenliği sağlamış güvenlik amirlerine ve güvenlik birimlerine azami itimadın olduğu ve o birimlerin de vatandaşa maksimum düzeyde sahip çıktığı ve onların güvenlik talepleri yanı sıra sosyal ve diğer ihtiyaçlarının dile getirildiği yöneticiden müthiş bir model olur. Müdürümüzün çok güzel bir çalışma sistemi vardı, güzel projelere imza attı ve halkla iletişimi en üst düzeydeydi. Bitlis ve bölge için verdiği emeklerinden dolayı ben kendisine teşekkür ediyorum.”

Akgüç’le vedalaşan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bölgeye güzel hizmetler sunan idarecilerin önünün tıkanmaması gerektiğine dikkat çekerek, Akgüç’ün görevden alınmasına büyük tepki gösterdi. Muhtarlar da kurum çalışanları ile halkın sevgisini ve güveninin bu denli kazanmış bir idarecinin görevden alınmasını eleştirdi. CİHAN

Yorumlar