Emniyet Müdürlüğü koltuğuna oturan çocuk müdürden telsizle güvenlik talimatı

Türk Polis Teşkilatı'nın 169. Kuruluş Yıldönümü, ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Emniyet Müdürlüğü koltuğuna oturan çocuk müdürden telsizle güvenlik talimatı

Türk Polis Teşkilatı'nın 169. Kuruluş Yıldönümü, ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bursa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ise daha önce görev yaptığı şehirlerde olduğu gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı beklemeden makamını geçici olarak 13 yaşındaki bir çocuğa emanet etti. Makam koltuğuna oturan çocuk müdür, karşısında hazır ola geçen emniyet müdür yardımcılarına talimat yağdırdı. Telsiz anonsu yapmayı da ihmal etmeyen çocuk müdür, okul çevresindeki güvenliğe dikkat çekti.

    10 Nisan Polis Bayramı etkinlikleri sebebiyle sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni düzenlendi. Polis üniforması giyen çocuklar çelenk koyma törenine renk kattı. Ardından Mithatpaşa Ortaokulu öğretmenleri ve bir grup öğrenci Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar’ı ziyaret etti. Misafirleriyle bir süre sohbet eden Bursa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, "Çocuklar bizim geleceğimiz, onlara güvenmeliyiz. Daha önce de görev yaptığım şehirlerdeki yaptığı uygulama kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı beklemeden 10 Nisan Polis Bayramı’nda makamımı geçici olarak Berkay’ı bırakıyorum" diyerek makamını okulun 7/D sınıfı öğrencisi 13 yaşındaki Berkay Kozdağkardeşler’e devretti. Emniyet Müdürü makamına oturan Berkay’ın karşısında ise emniyet müdür yardımcıları hazır ola geçti. Emniyet müdür yardımcılarına talimatları sıralayan Berkay Kozdağkardeşler, "Okul önlerindeki huzur ortamının sürmesini, şüpheli kişilerin uzaklaştırılmasını istiyorum. Okul çevresinde trafik önlemleri artırılsın. Okullar daha güvenli olsun." dedi.

    Talimatları yağdıran Emniyet Müdürü Berkay Kozdağkardeşler, Çocuk Şube Müdürü Erol Turan’ı telsizle çağrıda bulundu. Telsize cevap veren Turan’a okul önlerindeki güvenlik tedbirlerinin alınıp alınmadığını sordu. 13 yaşında olmasına rağmen emniyet müdürü koltuğuna oturan Berkay’ın performansı Bursa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar’dan da tam not aldı. CİHAN

Yorumlar