Emniyet Müdürlüğü, dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı

Batman İl Emniyet Müdürlüğü, dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilgilendirdi. Kendisini resmi kurum görevlisi olarak tanıtan bazı şahısların, çeşitli vaatlerle vatandaşlardan para talep ettikleri ve mağduriyetlere sebebiyet...

Google Haberlere Abone ol
Emniyet Müdürlüğü, dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı

Batman İl Emniyet Müdürlüğü, dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilgilendirdi. Kendisini resmi kurum görevlisi olarak tanıtan bazı şahısların, çeşitli vaatlerle vatandaşlardan para talep ettikleri ve mağduriyetlere sebebiyet verdiklerini belirten Emniyet Müdürlüğü, artan benzer dolandırıcılık olaylarının engellenmesi ve faillerinin yakalanmasına yönelik çalışmaların yoğunlaştığını belirtti.

Batman İl Emniyet Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamada dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilgilendirdi. Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların sıklıkla karşılaşmış olduğu dolandırıcılık yöntemleri hakkında bilgi verdi. Kendilerini “TEDAŞ görevlisi” olarak tanıtan dolandırıcı şahısların, gittikleri ikamet sahiplerine kaçak elektrik kullanmaktan işlem yapacaklarını beyan ederek, önce korkutma yöntemini kullandıkları, sonrasında ise para talep ettiklerini ifade etti. Açıklamada, şöyle denildi:

"Kendilerini “Diyanet-Müftülük görevlisi” olarak tanıtan dolandırıcı şahıslar gittikleri ikamet sahiplerine hac kurasında değişiklik olduğunu, felçli, hasta vs. şahısların hacca gitmekten vazgeçtiklerini, bunun yerine yapacakları bağış karşılığında kurada isimleri bulunmamasına rağmen kendilerini hacca göndereceklerini beyan ederek şahıslardan para almaktadırlar.

Kendilerini “Valilikten-Sosyal yardımlaşma kurumu görevlisi” olarak tanıtan dolandırıcı şahıslar gittikleri vatandaşlara kendilerine yardım yapılacağını, para vermeleri durumunda bu yardımın bir an önce verileceğini söyleyerek, haksız yere para talebinde bulunmaktadırlar.

Kendilerini “İl Sağlık Müdürlüğü görevlisi” olarak tanıtarak sağlık kontrolü yaptıklarını söyleyen dolandırıcı şahıslar, vatandaşın güvenini kazandıktan sonra para talep etmektedirler.

Açıklamada, devletin hiçbir kurumunun vatandaştan para istemeyeceğinin bilinmesi gerektiğinin altını çizen emniyet müdürlüğü, resmi kurum yetkililerinin bu yönde uygulamalarının olmadığını, bu şekilde gelen şahısların dolandırıcı olduğunu ifade etti. Meydana gelen dolandırıcılık olayları ile ilgili ihbarların anında değerlendirildiğini belirten emniyet müdürlüğü, bu durumlarla karşılaşan vatandaşların gelen şahıslardan mutlaka resmi kurum kimliklerini göstermelerini şüphelendikleri durumlarda anında ücretsiz 155 Polis İmdat hattını aramalarını istedi."

CİHAN

Yorumlar