Emniyet: Kayseri ve Bayburt'taki otobüs kazalarının nedeni ‘Aşırı hız’

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kayseri ve Bayburt illerinde meydana gelen ve 24 kişinin hayatını kaybettiği, 42 kişinin de yaralandığı otobüs kazalarına ilişkin tespitini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Emniyet: Kayseri ve Bayburt'taki otobüs kazalarının nedeni ‘Aşırı hız’

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kayseri ve Bayburt illerinde meydana gelen ve 24 kişinin hayatını kaybettiği, 42 kişinin de yaralandığı otobüs kazalarına ilişkin tespitini açıkladı. Otobüs kazaları kayıtlara aşırı hız olarak geçti. Kazaların, Karayolu Trafik Kanunu’na göre; 'Araçların hızını, yük ve teknik özelliğine, görüş, yol, hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmamak ve taşıt kullanma süreleri dışında araç kullanmak' maddelerinin ihlal edilmesinden kaynaklandığı belirtildi.

Türkiye, geçtiğimiz günlerde Kayseri ve Bayburt’ta yaşanan Otobüs kazalarıyla sarsıldı. İstanbul'dan Muş'a gitmek üzere yola çıkan yolcu otobüsü, Kayseri'nin Olukkaya Mevkii'nde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu devrildi. Ertuğrul K. yönetimindeki 34 DG 5950 plakalı yolcu otobüsü şarampole uçtu. Kazada, 21 kişi öldü, 29 kişi yaralandı. Öte yandan, Ali S. idaresindeki 34 UNS 04 plakalı otobüs, Bayburt il merkezine 5 kilometre kala Vedat K. yönetimindeki iş makinesi ile karşı karşıya geldi. Şoförün çarpmamak için manevra yaptığı sırada otobüs bir anda devrildi. 45 yolcunun bulunduğu otobüste 3 kişi hayatını kaybederken 12 kişi yaralandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü kazaların nedeniyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Kazaların, 34 DG 5950 ve 34 UNS 04 plakalı otobüslerin şoförlerinin Karayolu Trafik Kanunu’na göre, ‘Araçların hızını, yük ve teknik özelliğine, görüş, yol, hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmamak ve taşıt kullanma süreleri dışında araç kullanmak’ maddelerini ihlal etmesinden dolayı meydana geldiği belirtildi.
CİHAN

Yorumlar