Emlak zengini çiftin cesetleri 6 yıl sonra bulundu

Bursa’nın İznik ilçesinde 6 yıl önce kaybolan yaşlı çiftin cesedi bir ihbar üzerine evlerinin arkasındaki foseptik çukurunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Emlak zengini çiftin cesetleri 6 yıl sonra bulundu

Bursa’nın İznik ilçesinde 6 yıl önce kaybolan yaşlı çiftin cesedi bir ihbar üzerine evlerinin arkasındaki foseptik çukurunda bulundu.

    İznik’te oturan 86 yaşındaki Ahmet Refik Öner ile 80 yaşındaki işi Emine Öner 6 yıl önce esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. İznik Cumhuriyet Savcılığı'nın yapılan soruşturma kapsamında yapılan aramalar ve evin çevresinde yapılan kazılarda yaşlı çift ile ilgili bir bulguya ulaşılamadı.

    Savcılığın soruşturması sürerken yaşlı çiftin 57 yaşındaki kızı Zeliha Bedel ile 52 yaşındaki oğlu Kamil Öner baba ve annelerinin küçük kardeşleri Kenan Öner (50) tarafından parası için kaçırıldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Polis tarafından gözaltına alınan Öner serbest bırakıldı. Ardından da babasının adına düzenlediği sahte evrakla işlem yaptığı gerekçesiyle yeniden tutuklanıp cezaevine konuldu. 4 ay cezaevinde kalan Öner, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sahtecilik suçlamasıyla yargılandığı davada aldığı 3 yıl 6 ay hapis cezası Yargıtay’ca onaylanınca hakkında yakalama kararı çıkarılan Öner, İstanbul’da gözaltına alınıp cezaevine gönderildi.

    Yakalandığında anne ve babasının öldürülmesiyle ilgili yeniden sorgulanan Öner’in İznik Atatürk Caddesi’ndeki evleriyle ilgili ipuçları vermesi üzerine savcılıktan kazı yapılması için izin alındı. Polis daha derin olarak ve evin duvarının dibine doğru yaptığı kazı çalışmasında 2 kişiye ait kafatasları ve kemikler buldu. Kemikler toplanarak Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Cesetlerin Öner çiftine ait olup olmadığı yapılacak incelemenin ardından belirlenecek.

    Cesetlerin bulunmasının ardından cinayet zanlısı Kenan Öner, İznik Emniyet Müdürlüğü'ne getirerek sorgulamasına başlandı.

    16 daire ve 8 iş yeri ve miktarı bilinmeyen parası bulunduğu iddia edilen Ahmet Refik Öner ile eşi Emine Öner 6 yıl önce aniden ortadan kaybolmuştu. Ahmet Refik Öner, İznik'in vergi rekortleri listesine de giriyordu. CİHAN

Yorumlar