EMİTT’te Diyarbakır rüzgarı esti

İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 18. Doğu Akdeniz Ülkeleri Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) bugün başladı.

Google Haberlere Abone ol
EMİTT’te Diyarbakır rüzgarı esti

İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 18. Doğu Akdeniz Ülkeleri Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) bugün başladı. Dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan EMITT’te adeta Diyarbakır rüzgarı esti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in katıldığı törenle açılan fuarda Diyarbakır standı ziyaretçi akınına uğradı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, milletvekilleri, bürokratlar ve çok sayıda turizmci, Diyarbakır’ın misafiri oldu. Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, standa gelen davetlilerle tek tek ilgilendi. Davul zurna eşliğinde çekilen halayda davetliler uzun süre sahneden inmedi.

Fuarda yerel mimariyi yansıtan konak görünümündeki standta Diyarbakır’ın tanıtımı yapılıyor. Vali Mustafa Cahit Kıraç’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu, Sur Kaymakamı Aydın Ergün, Eğil Kaymakamı Taner Bircan, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun ve sivil toplum temsilcileri, misafirlere Diyarbakır’ı tanıtıyor.

Yoğun ilgi çeken Diyarbakır standı, gün boyu önemli misafirleri de ağırladı. Daha önce Valilik yaptığı Diyarbakır’ı yalnız bırakmayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, hemşerilerini yöreye özgü "Başımızın gözümüzün üstüne geldiniz" sözleriyle selamladı. Diyarbakır Valisi Cahit ile Mutlu birlikte halay çekti. Kıraç ile Mutlu, Diyarbakırlı sanatçılar Bedri Ayseli ve İzzet Yıldızhan ile birlikte eyvan gurubunun söylediği türkülere eşlik etti. Mutlu daha sonra Diyarbakır kadayıfının tadına baktı.

Diyarbakır Valisi Kıraç, standının yoğun ilgi görmesinden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Kıraç, "Diyarbakır’ı en iyi şekilde tanıtmak amacıyla buradayız. Diyarbakır medeniyetlerin beşiği, sevgi ve kardeşliğin taşlara kazınıp gönüllere yazıldığı kadim bir şehirdir. Herkesi sevgi, tarih, inanç ve medeniyet şehri olan Diyarbakır’a davet ediyoruz." dedi.

Diyarbakır standı el işçiliği hediyelik bakır tasarımlarıyla göz doldurdu. Hayat’ın Lezzet Durağı ziyaretçilere dolma ve kibemumbar ikram etti. Ayrıca, Mustafa’nın Kahvaltı Dünyası birbirinden lezzetli özgün Diyarbakır kahvaltısını sunarken, Sıtkı Usta’nın Kadayıfları katılımcıları hayran bıraktı. Diyarbakır standında Diyarbakır çöreği ve kadayıfı, ziyaretçilere ikram edildi.
CİHAN

Yorumlar