Emekliler İkinci Bahar’da sosyalleşiyor

Yenimahalle Belediyesi çatısı altında hizmet veren İkinci Bahar Yaşlı Dayanışma Merkezleri, ilçe sınırlarında yaşayan emeklilerin uğrak yeri oldu.

Google Haberlere Abone ol
Emekliler İkinci Bahar’da sosyalleşiyor

Yenimahalle Belediyesi çatısı altında hizmet veren İkinci Bahar Yaşlı Dayanışma Merkezleri, ilçe sınırlarında yaşayan emeklilerin uğrak yeri oldu. Gazi ve Karşıkaya mahallelerinde iki ayrı merkezle yaşlılara hizmet veren belediye, 1557 vatandaşın hayatına anlam kattı.

Emekli olduktan sonra eve kapanmak istemeyen vatandaşlar, Gazi ve Karşıyaka mahallelerinde bulunan İkinci Bahar Yaşlı Dayanışma Merkezleri’nde sosyalleşiyor. Her gün farklı etkinliklerle 50 yaş üstü vatandaşlara kapılarını açan merkezlerde, yaşlılar ikinci baharlarını yaşıyor. Yaşlıların her gününün dolu dolu ve anlamlı geçmesi için çalışan Karşıyaka İkinci Bahar Yaşlı Dayanışma Merkezi’nin 1236 üyesi bulunuyor. Merkezde yaşlılar, her gün farklı bir etkinlikle hem sosyalleşiyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor. Pazartesi günleri, yağlı boya resim kursuna katılan üyelerden erkekler, salı günü Hacı Sabancı Yüzme Havuzu’nda yüzme etkinliğine katılıyor. Çarşamba günü üyelerin katılımıyla eğlence ve sohbet toplantısı gerçekleşirken perşembe günü de kadınlar, Hacı Sabancı’da yüzerek eğleniyor. Her pazar günü ise yaşlılardan kurulan Türk Sanat Müziği Korosu, müzik dolu bir gün yaşıyor.

"GAZİ’DE EMEKLİLİK AYRICALIK"

Hizmete açılalı kısa bir zaman geçmesine rağmen Gazi Mahallesi’nde yaşayan yaşlıların gözdesi olan merkezin 321 üyesi bulunuyor. Yeni yeni arkadaşlıklar edinen ve boş zamanlarını verimli geçiren emekliler, belediyenin gerçekleştirdiği etkinliklere katılarak eğlenceli saatler geçiriyor.

"BİZİM İÇİN BULUNMAZ BİR NİMET"

İkinci Bahar Yaşlı Dayanışma Merkezleri’nde dostlarıyla vakit geçirmekten büyük zevk aldıklarını anlatan emekliler, "Burası bizim için bulunmaz bir nimet. Boş zamanlarımızı burada geçiriyor, sohbetler ediyoruz. Kahve köşeleri yerine yaşlı dayanışma merkezlerinde bir araya gelerek hem yeni arkadaşlıklar ediniyor hem de farklı etkinliklerle sosyal faaliyetlerde bulunuyoruz." diye konuştu.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da emeklilerin evlerinde hapsolmalarının önüne geçmek ve boş vakitlerini keyifli hale getirmek amacıyla İkinci Bahar Yaşlı Dayanışma Merkezleri’ne önem verdiklerini söyledi. Kültürel ve sosyal aktiviteler ile emeklilere keyifli zaman geçirtmeyi amaçladıklarını kaydeden Yaşar, belediyenin 168 kişi kapasiteli İkinci Bahar Yaşlı Yaşam Merkezi’nin de yakında hizmete gireceğini belirtti.

Öte yandan Yaşar, vatandaşlardan gelen yoğun talep dolayısıyla 2 yeni Yaşlı Dayanışma Merkezi’nin ilçeye kazandırılacağının müjdesini de verdi. Batıkent ve Yenimahalle Merkez’de birkaç ay içerisinde açılacak olan Yaşlı Dayanışma Merkezleri, emeklilerin yeni uğrak yerleri olacak.
CİHAN

Yorumlar