Emekliler geçinemediği için yürüdü, oturma eylemi yaptı

DİSK’e bağlı Emekli-Sen üyeleri, emeklilerin mağduriyetine dikkat çekmek için Başbakanlık, TBMM ve Maliye Bakanlığı'na yürüdü. Kızılay Güvenpark’ta toplanan grup üyeleri, ‘Türkiye büyüyor yalan, emeklinin bütçesi küçülüyor...

Google Haberlere Abone ol
Emekliler geçinemediği için yürüdü, oturma eylemi yaptı

DİSK’e bağlı Emekli-Sen üyeleri, emeklilerin mağduriyetine dikkat çekmek için Başbakanlık, TBMM ve Maliye Bakanlığı'na yürüdü.

Kızılay Güvenpark’ta toplanan grup üyeleri, ‘Türkiye büyüyor yalan, emeklinin bütçesi küçülüyor gerçek’ pankartı açtı. Grup, buradan Başbakanlık yakınına yürüdü.

DİSK Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, Türkiye’de emeklilerin yüzde 75’inin açlık sınırı altında emekli maaşı aldığı için geçinemediğini ve bunun için de yeniden çalışmaya başladığını söyledi. Çalışmaya başlayan emekliden de yüzde 15 sosyal güvenlik destek pirimi kesildiği belirtilen Beysülen, alınan pirimin emekliye hiçbir faydası olmadığı kaydetti.

Beysülen, “Hâlbuki sosyal güvenlik kurallarına göre, sosyal güvenlikten alınan her kuruş birimin, mutlak surette kişiye karşılığı olması gerekir. Yani külfet-menfaat ilişkili olması gerekir. Ancak Türkiye’de alınan destek priminin emekliye hiçbir faydası yok. Üstelik bu pirim emeklinin maaşından kesilir. Yani emeklinin Maliye’ye beyan ettiği vergisini verdiği gelir üzerinden değil, devletin kasasında bulunan SGK’nın emanetinde olan emekli aylığından kesilir. Yani devlet kendisine emanet edilmiş olan emekli aylığının yüzde 15’ine el koyuyor. Yazıklar olsun.” dedi.

Emekliler Kızılay’dan başlayarak önce Başbakanlık ardından Türkiye Büyük Millet Meclis’i (TBMM) ve son olarak Maliye Bakanlığı’na yürüdü. Her kurum önünde kısa süreli oturma eylemi yapan emekliler, olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar