Emekliler çıplak ayakla tencere ve tava çalarak zam istedi

Bursa’da, maaşlarına yeterli zam yapılmadığını öne süren bir grup emekli, ayakkabılarını çıkarıp, ellerine yemek pişirmede kullanılan tava ve tencereleri alarak eylem yaptı. Emeklilerin eylemine destek veren CHP Milletvekili Aykan Erdemir,...

Google Haberlere Abone ol
Emekliler çıplak ayakla tencere ve tava çalarak zam istedi

Bursa’da, maaşlarına yeterli zam yapılmadığını öne süren bir grup emekli, ayakkabılarını çıkarıp, ellerine yemek pişirmede kullanılan tava ve tencereleri alarak eylem yaptı. Emeklilerin eylemine destek veren CHP Milletvekili Aykan Erdemir, "Ayakkabı kutularındaki paraları sıfırlamakla uğraşırken sıfırladıkları emeklinin mutfağı, emeklinin tenceresi, emeklinin bütçesi oldu." dedi.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na DİSK bağlı, Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Şehreküstü Meydanı’nda ilginç bir eyleme imza attı. Hükümetin emekli maaşlarına yönelik politikasını eleştiren bir grup emekli, ayakkabılarını çıkartarak çıplak ayakla eylem yaptı. Ellerine aldıkları tava ve tencerelere de kaşıkla vuran emekliler adına açıklamayı Emekli-Sen Bursa Şube Başkanı Günay Onayman yaptı. Haksız uygulamalardan dolayı 11 milyon emekli ile dul ve yetimlerin mağdur olduğunu ifade eden Onayman, şunları kaydetti:

"Mayıs ayı sonu itibariyle yılın ilk 5 aylık dönemi için açıklanan TÜFE artış oranı, yılın ilk 6 aylık dönemi için verilen yüzde 3.27 oranını aşarak yüzde 5.38 olmuştur. Böylece, SSK ve BAĞKUR emeklilerine verilen yüzde 3.27’lik zam, daha yılın 3 ayında erimiş ve milyonlarca emekli, olmayan paradan harcayarak yaşam mücadelesi vermek zorunda kalmıştır. Aynı şekilde aylıkları 2014 yılı sonuna kadar artırılmayacak olan emekli sandığı emeklilerinin maaşları da ekonomik bozulmanın yol açtığı yüksek enflasyondan dolayı gerilemektedir."

"AYAKKABI KUTULARINI SIFIRLAYANLAR EMEKLİNİN BÜTÇESİNİ DE SIFIRLADI"

Çıplak ayaklı emeklilerin eylemine tencere çalarak destek veren CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir ise geçtiğimiz 17 Aralık’ta yapılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun simgesi haline gelen ayakkabı kutularına atıfta bulundu. Erdemir, şöyle devam etti: "Ayakkabı kutularını dolduranlar emeklinin tenceresini boşaltmıştır. Bugün emeklinin tenceresi boşsa, ayakkabı kutuları doldurulduğu için boştur. Emekliyi, yoksulluk sınırının, açlık sınırının altında sefalete mahkum edenler utansın. Ayakkabı kutularındaki paraları sıfırlamakla uğraşırken sıfırladıkları emeklinin mutfağı, emeklinin tenceresi, emeklinin bütçesi oldu. Utanması gerekenler utansın, emekliler örgütlü, alınları açık ve dik yürüsünler."

Öte yandan, emekliler, basın açıklamasının ardından çıplak ayaklarıyla Şehreküstü Meydanı'nda emekli politikasının eleştirildiği broşür dağıttı. CİHAN

Yorumlar