Emekli Yakuza lideri böyle yakalandı

Japonya'da yaklaşık 15 yıl önce işlediği bir cinayet nedeniyle hakkında arama kararı bulunan Yakuza lideri, birinin Facebook'a koyduğu fotoğrafı nedeniyle yakalandı

Google Haberlere Abone ol
Emekli Yakuza lideri böyle yakalandı

Japonya'da 15 yıldır bir cinayet nedeniyle aranan emekli Yakuza (Japon mafyası) lideri Tayland'da emekli hayatı yaşarken yakalandı. Eski Yakuza liderini Facebook'a başkasının koyduğu fotoğrafları yakalattı. Emekli Yakuza lideri Şigeharu Şirai dövmeleri ve kesik serçe parmağının yer aldığı fotoğrafların sosyal medyada yayılmasının ardından Tayland'da yakalandı.

Lopburi kentinde SWAT ekibi tarafından alışverişe çıktığı sırada yakalanan 74 yaşındaki eski Yakuza liderinin yaklaşık 15 yıl süren kaçak hayatı da böylece sonlanmış oldu. Şirai ülkede olduğu süre boyunca Taylandlı bir kadınla da evlenmişti. ÜLkede özellikle dikkat çekmemeye çalışan Şirai'nin yılda 2-3 kez ülkeye gelen bir Japon'dan para aldığı belirtildi. Japonya'nın en büyük Yakuza çetesi Yamaguchi-gumi'nin alt kollarından Kodokai'nin eski lideri olan Şirai rakip bir çetenin üyesini öldürdüğü suçlamasıyla 2003'ten beri aranıyordu.

Şirai'yi yakalatan Taylandlı bir kişinin Şirai'yi yol kenarında diğer emeklilerle birlikte dama oynarken çektiği fotoğraflar oldu. Yakuza üyelerine özgü dövmelerin ve kesik serçe parmağının belli olduğu bir dizi fotoğraf Facebook'ta 10.000'den fazla kez paylaşılınca Japon polisinin dikkatini çekti. Japon polisi de Taylandlı meslektaşlarını durumdan haberdar etti.

CİNAYETİ İTİRAF ETMEDİ

2005'te Japonya'dan Tayland'a kaçtığı belirlenen Şirai Tayland'da vize ve pasaport kurallarını ihlal etmekten gözaltında tutuluyor. Gözaltında cinayeti itiraf etmeyen Şirai'nin yargılanmak üzere ülkesine iade edileceği açıklandı. Tayland polis sözcüsü "Şüpheli cinayeti itiraf etmedi ancak kurbanın kendisine periyodik olarak zorbalık yaptığını kabul etti" dedi. Japonya genelinde toplamda 60.000 üyesi olduğu sanılan Yakuzalar yasa dışı değil. Ancak çete üyeleri kazançlarını kumar, fuhuş ve uyuşturucu ticareti gibi yasa dışı işlerden sağlıyor.

Yorumlar