Emekli Orgeneral Yavuz, son yolculuğuna uğurlandı

Ergenekon davasında tutuksuz yargılanan emekli Orgeneral Münir Kemal Yavuz, son yolculuğuna uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol
Emekli Orgeneral Yavuz, son yolculuğuna uğurlandı

Ergenekon davasında tutuksuz yargılanan emekli Orgeneral Münir Kemal Yavuz, son yolculuğuna uğurlandı. Yavuz için askeri tören düzenlenirken, cenazeye Yavuz’un silah arkadaşları ve yakınları katıldı.

Ergenekon davasında tutuksuz yargılanan ve 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Kemal Yavuz, gözaltına alınmış, ancak mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Yavuz, tedavi gördüğü Maslak Acıbadem Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti.

Kemal Yavuz için Levent Camii’nde askeri tören düzenlendi. Cenazeye Kemal Yavuz’un eşi Melahat Yavuz ve çocukları, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu, emekli Orgeneral Necati Özgen ve askeri erkan katıldı. Taziyeleri Kemal Yavuz’un eşi Melahat Yavuz kabul etti. Çok üzgün olduğunu belirten Melahat Yavuz, “Daha iyi günler olsaydı da onları görüp gitseydi. Ama ben inanıyorum orada huzurlu olacak.” dedi.

Çok üzgün olduklarını belirten eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu da, Yavuz ile Harp Akademileri’nde beraber okuduklarını ve Türk ordusunun kaybının büyük olduğunu söyledi.

Askeri törenin bitmesinin ardından Yavuz’un naaşı Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi. CİHAN

Yorumlar