Emekli Orgeneral Özgen: TSK eskisi gibi olsa Kürt açılımı olmazdı

Emekli Orgeneral Necati Özgen, askerin siyaset üstü olduğunu ifade ederek, “Ama rejimin de bekçisiyiz.

Google Haberlere Abone ol
Emekli Orgeneral Özgen: TSK eskisi gibi olsa Kürt açılımı olmazdı

Emekli Orgeneral Necati Özgen, askerin siyaset üstü olduğunu ifade ederek, “Ama rejimin de bekçisiyiz. Derler ki 35. madde kalktı. Kalksın kardeşim. Eğer silahlı kuvvetler eskisi gibi yerinde otursaydı, bütün bu olaylar olmazdı. Ne Suriye, ne Ermenistan olayı olurdu. Ne Kürt açılımı olurdu? Ne Irak meselesi meydana gelirdi.” dedi.

Necati Özgen, hayatını kaybeden Ergenekon sanığı Emekli Orgeneral Münir Kemal Yavuz’un Levent Camii’ndeki cenaze törenine katıldı. Yavuz’un hayatını kaybetmesi sebebiyle üzgün olduğunu belirten Özgen, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. “Biz şerefimizi muhafaza etmek için yaşayan insanlarız.” diyen Özgen, “Eğer diyelim ki ben de böyle bir ceza almış olsaydım (emekli Orgeneral Kemal Yavuz gibi), herhalde tutukevinde ölürdüm. Tahammül edemem. Hastalık da var ama insanı öldüren derttir. Şimdi açıklama yapıyorlar 'kumpas' diyorlar. Biz hileyi çekemeyiz. içerideki orgeneraller ölüyor. Kimi mermi sıkıyor, kimi kendisini apartmandan aşağı atıyor. Onuru için bunu yapıyorlar.” iddiasında bulundu.

Özgen şöyle devam etti: “Biz siyasetin dışındayız. Biz siyasetin üstündeyiz. Ama rejimin de bekçisiyiz. Derler ki 35. madde kalktı. Kalksın kardeşim. Eğer silahlı kuvvetler eskisi gibi yerinde otursaydı, bütün bu olaylar olmazdı. Ne Suriye, ne Ermenistan olayı olurdu. Ne Kürt açılımı olurdu. Ne Irak meselesi meydana gelirdi. Silahlı Kuvvetler sadece Atatürk gibi dursun bu durum olmazdı. Silahlı kuvvetler bu duruma sokulduğu için bu olaylar olmaya başladı.”



CİHAN

Yorumlar