Emekli öğretmen Yılmaz, 61 yıldır günlük 7 saat kitap okumadan yatağa girmiyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde emekli ilkokul öğretmeni Ethem Yılmaz (71), bir yıl içinde 120 kitap okuyarak örnek oldu.

Google Haberlere Abone ol
Emekli öğretmen Yılmaz, 61 yıldır günlük 7 saat kitap okumadan yatağa girmiyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde emekli ilkokul öğretmeni Ethem Yılmaz (71), bir yıl içinde 120 kitap okuyarak örnek oldu. Yılmaz, günlük 7 saat kitap okumadan yatağa girmiyor. Kütüphaner Haftası etkinlikleri kapsamında Yılmaz, kitap okumada Manavgat'a 7'den 70'e örnek oluyor.

Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü'nün müdavimlerinden olan Yılmaz, 61 yıldır aralıksız kitap okuyor. Yılmaz, 10 yaşında başladığı kitap okuma alışkanlığını küçük yaştan itibaren avukat olan oğlu ile arkeolog olan kızının da sürdürdüğünü belirtti. Fikir sahibi olmanın yolunun kitap okumadan geçtiğini belirten Yılmaz, dünyada en onurlu eylemin okumak olduğunu kaydetti. Yılmaz, "61 yıldır düzenli kitap okuyorum. Hiç aralık vermedim. Hasta olduğum zamanlarda bile kitap okudum. Geçtiğimiz günlerde babamı kaybettim. Hastanade babam yoğun bakımda kaldığı sürece kitap okudum. Sadece şubat ayında 12 kitap okudum. Günlük ortalama 7-8 saat kitap okuyorum. Kitap okuyunca kendimi huzurlu ve mutlu hissediyorum." dedi.

Bazı öğretmen arkadaşlarının kendilerini yenileme adına kitap okumadığını duyunca üzüldüğünü belirten Yılmaz, öğretmenliğin ulvi ve yüce bir meslek olduğunu, muallimlerin sürekli kendisini yenilemesinin yolunun okumaktan geçtiğini kaydetti.

Manavgat İlçe Halk Müdürü Hidayet Oktay, emekli öğretmen Yılmaz'ın kütüphanelerinin müdavimlerinden olduğunu, kitap okumada ilçede 7'den 70'e örnek olduğunu kaydetti. Oktay, kitap okumada Yılmaz gibi öğretmenlerin, Manavgat ve ülke genelinde sayılarının artması gerektiğini ifade etti. CİHAN

Yorumlar