Emekli öğretmen, isteyene bir haftada Kur'an-ı Kerim'i öğretiyor

Kayseri’de emekli sınıf öğretmeni İlhami Şekercioğlu’nun uzun yıllar üzerinde çalışarak geliştirdiği kolay Kur’an-ı Kerim okuma metodu 150 kişiye günde bir saat eğitimle, bir haftada Kur'an-ı Kerim'i okutmayı başardı.

Google Haberlere Abone ol
Emekli öğretmen, isteyene bir haftada Kur'an-ı Kerim'i öğretiyor

Kayseri’de emekli sınıf öğretmeni İlhami Şekercioğlu’nun uzun yıllar üzerinde çalışarak geliştirdiği kolay Kur’an-ı Kerim okuma metodu 150 kişiye günde bir saat eğitimle, bir haftada Kur'an-ı Kerim'i okutmayı başardı.

İlhami Şekercioğlu, Türkçe ile Arapça arasındaki ses benzerliklerini kullanarak bilinenden bilinmeyene hareket ederek daha kolay öğrenme yöntemi oluşturduğunu ve başarılı olduğunu söyledi. Türkçe ile Arapça arasında 19 tane sesin birbirine yakın olduğuna dikkat çeken Şekercioğlu, şu bilgileri veriyor: "Biz 'b' demişiz Arapça'da 'be' denmiş. Arapça'da 'cim' denmiş. Bizde 'c' denilmiş. 'cim' harfi öğrenildikten sonra Kur'an okurken bir daha hiçbir yerde kullanmıyoruz. 'Sin', 'ayn' harflerine bakalım. 'Ayn' harfini söylerken, orada 'a' ifadesini vermek için diğer harfler verilmiş. Bilmediğimiz bir harf için bize 3 farklı ses öğretilmiş. Kur'an okurken kelimede bir daha 'ayn'ı bulamıyoruz. Bilmediğimiz bir sesi dört tane bilinmeyen sesle öğretmeye çalışıyoruz. Bu harfler öğrenildiği gibi bir daha karşımıza çıkmıyor. Bu harflerde bize lazım olan başındaki harftir. Bunu bilmemiz gerekiyor."

İlhami Şekercioğlu, kendisine gelen taleplerle bu yöntemle Kuran okumasını öğrettiğini hatırlatarak, “Fabrikada çalışan bir kardeşimize Kuran öğrettim. Onun aracılıyla başka arkadaşlarda öğrenmek istedi. Onların genelde vakitleri mesai çıkışı ve hafta sonları tatilleriydi. Gruplar halinde bir hafta boyunca çalışmaya başladık. Bu metod sayesinde günlük bir saatlik eğitimle Kuran okumaya başladılar. Şu ana kadar 150 kardeşimiz bu eğitimi aldı. İmkan ve yer temini sağlanırsa, bir haftalık eğitimle çok sayıda insanımıza Kuran okumayı öğretebilirim” dedi.

Mobilya fabrikasında terzi olarak çalışan Vedat Kaygusuz (38), babasının imam olduğunu belirterek, “Kuran okumayı öğrenmek için çok çaba sarf ettim. Babamda çok yardımcı oldu. Birçok kursa gittim. Ama olmadı. İlhami hocam aracılıyla zorlandığım Kuran okumayı öğrenmeyi başardım ve mutluyum” diye konuştu.

Mobilya fabrikasında çalışan Hüseyin Kurtçu (30) ise Kuran okumayı öğrendiğini ama zamanla unuttuğunu ve ihmalkar davrandığını belirtti. Tekrar öğrenme girişiminde de başarılı olamadığını anlatan Kurtçu, yeni metotla öğrenmeyi başardığını ve mutlu olduğunu anlattı.

Arkadaşlarıyla aynı mobilya fabrikasında döşemeci olarak çalıştığını söyleyen İsmail Usta'da (51), Kuran okumayı öğrenmeyi çok istediğini ama bugüne kadar gittiği kurslar ve farklı eğitimlerde bunu başaramadığını dile getirdi. Usta, bir arkadaş aracılıyla bu eğitimden haberdar olduğunu belirterek, “Burada farklı bir yöntem uygulanıyor. İlhami hocamın verdiği eğitimle bir haftada Kuran okumayı öğrendim. Birçok arkadaşımda Kuran okumayı öğrenmek istiyor. Onlarında bu eğitimi almalarını isterim” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar