"Emekli devletin aynadaki kendi görüntüsüdür"

Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanı Nalan Huriye Akcan ile Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir ‘Emekliler Günü’ nedeniyle yaptıkları ortak açıklamada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Emekli devletin aynadaki kendi görüntüsüdür”...

Google Haberlere Abone ol
"Emekli devletin aynadaki kendi görüntüsüdür"

Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanı Nalan Huriye Akcan ile Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir ‘Emekliler Günü’ nedeniyle yaptıkları ortak açıklamada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Emekli devletin aynadaki kendi görüntüsüdür” sözünü hatırlattı.

Her türlü yokluğa, sefalete, açlığa, hastalığa, maaş ve hastane kuyruğuna rağmen günlerini kutlamaya çalıştıklarını belirten Akcan ve Özdemir, “Aynadaki görüntü ne kadar güzel görünüyorsa o ülkenin emeklisinin hayat standardı, yaşama koşulları da o kadar güzeldir. Eğer ki devlet aynadaki görüntüsü beğenmiyorsa, kendine çeki düzen vererek şefkâtli ellerini emeklisine yeniden uzatmalıdır. Ne yazık ki Türk emeklisi, yıllardan beri AB üyesi ülkelerdeki emeklilerin hayat standartlarının çok gerisinde kalmış, hayatını devam ettirmeye çalışmaktadır.” dedi.

“Türk emeklisi olarak güzel Türkiye’de, karanlık vicdanların borusunu susturarak, aydınlık sabahlara, mutlu yarınlara doğru el ele gönül gönüle yürümek gerekir diye düşünüyoruz.” denilen ortak açıklamada, “Emekliler hastanelere yatak parası yerine, otel ücreti ödemekten yorgun düşmüştür. Emeklilere promosyon bile çok görülmektedir. Emekliler mahkeme kapılarında sürünmektedir. Açlık sınırının altında maaş alan bu insanlara normal geçim şartları içinde hayatını sürdürecek kadar maaş verilmelidir. Birleşmeyen, bir araya gelemeyen, teşkilâtlanıp hakkını, hukukunu aramayan, kaderci anlayışa teslim olan emeklinin de bu işte çok payı olsa gerek. Bir olup haklarını aramayan emeklilerin promosyon talebi bile hala düzenlenmedi.” ifadeleri yer aldı.

"HAYAT MÜCADELESİNDE YENİ BİR SAYFA EMEKLİLİK"

Hayat mücadelesinin yeni bir sayfası olan emekliliğin kendileri için çok zor geçtiğine işaret edilen açıklama şöyle devam etti: ''Hayat şartları her gün ağırlaşmakta, ya sağlığımız bozulmakta ya da kapıyı bir alacaklı çalmaktadır. Ekonomideki büyüme, topluma yansımamaktadır. Emekliler de ekonomik büyümeyi hissetmek, büyümeden insanca pay almak istemektedir. Adaletsiz gelir dağılımı, düşük maaş ve vurdum duymaz politikalar sonucunda emekli olunca mutlu günler geçirmek hayallerimiz suya düşmüştür. Emekliler daha fazla ezilmemek, haklarını korumak için mutlak surette örgütlenme yolunu seçmelidir.”

BİRLEŞME VE DESTEK ÇAĞRISI

Birleşmeyen bir araya gelmeyen hakkını, hukukunu aramayan emekliler olarak hastanelerde hala ortez, protez, parası, hala otel parası, hala ilâç alırken fark verdiklerine dikkat çeken açıklama, “Emekliler iktidardan sendika kurma hakkının verilmesini istemektedir. Sendika kurulduğu takdirde, emeklilerin hak arama mücadelesi yasal zemine oturmuş olacaktır. Emekli arkadaşım, teşkilatsız olunca, bir olmayınca, toplu olmayınca, ülkeyi yönetenler emeklileri hiç dikkate almıyor. İnsanca yaşamak, emeklerimizin karşılığını almak, insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmek ve kula kulluk etmemek için birbirimize destek verelim. Hayat sıkıntılarına ve zorluklarına karşı, beraberce mücadele etmek ve iyi günlere ulaşmak sizin elinizde.” çağrısıyla sona erdi. CİHAN

Yorumlar