Emekli astsubaylar Ankara'da ölüm orucunda

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) üyelerini bugün Ankara Güven Park'ta başlattığı ölüm orucuna, TEMAD Aydın İl Temsilciliği de destek verdi.

Google Haberlere Abone ol
Emekli astsubaylar Ankara'da ölüm orucunda

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) üyelerini bugün Ankara Güven Park'ta başlattığı ölüm orucuna, TEMAD Aydın İl Temsilciliği de destek verdi. Astsubayların haklarını alana kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirten TEMAD Aydın İl Temsilcisi Bayram Erdoğdu, “Bizim amacımız sadece özlük haklarımızın verilmesi.” dedi.

TEMAD İl Temsilciliği'nde dernek üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan Erdoğdu, bazı üyelerinin ölüm orucuna destek için Ankara’ya gittiğini söyledi. Emekli astsubayların özlük haklarının verilmesi için gereken hiçbir düzenlemenin yapılmadığını, bazı çalışmaların da sonuçlanmadığını ifade ederek, “Bizim haklarımızın verilmesini istiyoruz. İntibak yasasıyla özlük haklarımız verilmeli. Astsubaylar, 2. veya 3. dereceden emekli olabiliyor. 1. dereceden emekli olanla bizler arasında 900 lira fark var. Bu bizim hakkımız, hakkımızı istiyoruz. Bugün Ankara’da astsubay arkadaşlarımız ölüm orucuna başlayacaklar. Biz de 15 Mart'ta onlara destek için Ankara’ya gideceğiz. Gerekirse biz de ölüm orucuna katılacağız.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar