EMEKDER: Siyasi baskılardan uzak, güçlü sendikal teşkilatlanma istiyoruz

Denizli Emek Çalışanlar Kültür ve Dayanışma Derneği(EMEKDER) Başkanı Rasim Öztürk, siyasi baskılardan uzak, hızlı ve güçlü sendikal teşkilatlanma, hür sendikacılık, toplu iş sözleşmesi ve grev haklarının korunup geliştirilmesini...

Google Haberlere Abone ol
EMEKDER: Siyasi baskılardan uzak, güçlü sendikal teşkilatlanma istiyoruz

Denizli Emek Çalışanlar Kültür ve Dayanışma Derneği(EMEKDER) Başkanı Rasim Öztürk, siyasi baskılardan uzak, hızlı ve güçlü sendikal teşkilatlanma, hür sendikacılık, toplu iş sözleşmesi ve grev haklarının korunup geliştirilmesini istediklerini söyledi.

    Öztürk, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında işçilerin beden ve ruh sağlığının korunup, gelişmesi adına gerekli tedbirlerin devlet ve işverenler tarafından alınmasını istediklerini ifade ederek “Üyelerinin geleceğe güvenle bakmalarını sağlayacak ve hakları bakımından her türlü istismarı önleyecek tedbirleri almak, çalışma koşulları ile sosyal güvenlik sisteminin iyileştirilmesi ve geliştirilmesini istiyoruz. Kadına yönelik şiddetin engellenmesini, istihdamda kadın ve gençlere daha çok yer verilmesini istiyoruz. Annelik hakkının korunmasını, kreş ihtiyacının karşılanmasını, tüm çalışanlar için ebeveyn izni istiyoruz. Kadınların, çalışma yaşamı ve toplumsal yaşam içinde ayrımcılığa uğramaması; çocuk haklarının, engelli ve bakıma gereksinim duyanlar ile dezavantajlı grupların evrensel değerler çerçevesinde çalışma hayatının ve toplumsal hayata uyumlu hale getirilmesini istiyoruz.” dedi.

    Çalışanın emeğinin kutsallığını inanarak, ücret miktarı tespit edilirken, işçinin kendisinin ve bakmakla yükümlü olduğu kimselerin barınma, yeme-içme, giyim ve eğitim gibi temel ihtiyaçları karşılayacak ölçüde olmasını, ücretlerinin eksiksiz ve zamanında verilmesini istediklerini belirten Öztürk, “Emek ile sermayeyi ruh ve ceset gibi bir bütün kabul ederek, bir yandan çalışmanın alkışlanmasını diğer taraftan işverenin hakkının ve iş hukukunun çiğnenmemesini, taraflar arasındaki iş barışının sağlanmasını istiyoruz. Din, vicdan ve düşünce özgürlüğünün yaygınlaştırılmasını, çalışanlara yönelik şiddet ve mobbingin önlenmesini istiyoruz. Taşeronlaşmanın ve mevsimlik işçilerin sorunlarının çözülerek, Kamuda gerekli olan birimlere kadrolu işçi alınmasını, yıllardır geçici işçi statüsünde istihdam edilenlerin, sürekli işçi kadrosuna aktarılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

    Toplumsal barış ve huzurun sağlanmasını, özgürlükçü ve çoğulcu bir demokrasi için gerekli adımların atılmasını istediklerini vurgulayan Öztürk, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tüm kurumlarının, ‘Hukuk Devleti’ anlayışıyla hareket etmesini, basın, düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki kısıtlamaların kaldırılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar