Emek Mahallesi’ne Aile Danışma ve Rehberlik Merkezi açıldı

Osmangazi Belediyesi Emek Mahallesi’nde Aile Danışma ve Rehberlik Merkezi açtı. Merkezde psikolog ve sosyologlar, vatandaşlara aile içi iletişim, şiddetin önüne geçilmesi ve bireyin yasal hakları konusunda bilgiler veriyor. Düzenlenen seminer...

Google Haberlere Abone ol
Emek Mahallesi’ne Aile Danışma ve Rehberlik Merkezi açıldı

Osmangazi Belediyesi Emek Mahallesi’nde Aile Danışma ve Rehberlik Merkezi açtı.

Merkezde psikolog ve sosyologlar, vatandaşlara aile içi iletişim, şiddetin önüne geçilmesi ve bireyin yasal hakları konusunda bilgiler veriyor. Düzenlenen seminer ve toplantılarla ailelere rehberlik hizmeti veriliyor. Merkezin 3 Mart 2014 tarihinden buyana 150 erkek, kadın ve çocuk danışana hizmet verdiği ifade edildi. Başvuranların arasında büyük çoğunluğu ise kadınlar oluşturuyor. Hafta içi her gün 08.00 ile 17.00 arasında danışanlara seanslar halinde terapilerin uygulandığı merkezde, anne ve babalara, periyodik olarak çocuklarının okul eğitimi ve aldıkları eğitimlerin ileriki yaşlarına nasıl yansıyacağı konusunda da bilgilendirmelerde bulunuluyor. Böylelikle çocukların hem okul hayatı boyunca hem de ileriki yaşlarında daha başarılı bireyler olması hedefleniyor. Merkeze gelen öğrenciler ise daha çok sınav kaygısı dolayısıyla destek alıyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Toplumumuzun temel taşı olan aile kurumunu yaşatmak, sağlıklı ve geleceğe güvenle bakan nesiller yetiştirmek için oluşturulan Aile Danışma ve Rehberlik Merkezi Sosyal Belediyecilik alanında Bursa’da bir ilk. İnsanlar bir arada olsun, sevincini kederini paylaşsın, diyaloglarını geliştirsin istiyoruz. Bu merkezimizde sağlıklı bireylerle güvenli bir gelecek inşa etmek için hizmet vereceğiz. Sağlıklı bir toplum oluşturmak için sosyal alanda yaptığımız hizmetlere önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz." dedi.

CİHAN

Yorumlar