Elverişsiz hava şartları kış lastikçilerine yaradı

Meteoroloji uzmanları önümüzdeki dönemde havanın şartlarının elverişsiz geçeceğini belirtince araç sahipleri soluğu lastikçilerde aldı.

Google Haberlere Abone ol
Elverişsiz hava şartları kış lastikçilerine yaradı

Meteoroloji uzmanları önümüzdeki dönemde havanın şartlarının elverişsiz geçeceğini belirtince araç sahipleri soluğu lastikçilerde aldı.

Şu aralar araçların kış lastiği taktırmak için sıraya girdiğini söyleyen Ali Yılmaz, “Şu anda bastırılmış bir şekilde, stokta lastik kalmadı. Günlük 30-40 arabaya kışlık lastik takıyoruz.” dedi. Bu sene kış mevsiminin geç gelmesinden dolayı araçların kış lastiği taktırmaya Kasım ayında başladığını anlatan Yılmaz, sürücülere can güvenliği açısından kış lastiği taktırmalarını tavsiye ediyor.

Yılmaz, “Şuanda ticari araç dışındakilere kışlık lastik mecburiyeti yok. Ama can güvenliği açısından geç bile kalındı. Şimdi bilinçlendiği için toplum kışlık lastiklerini taktırıyorlar. Ekim başlarında kışlık lastikleri takıp Nisan başları gibi çıkarmalarını tavsiye ediyorum. Hep yanlış bilgi var lastik 6-8 sene depoda kalmış lastiğe bakıp iyi diyerek takıyor. Öyle bir şey yok, tarihleri vardır lastiklerin üzerinde, tarihlere dikkat etsinler. Raf ömrü olarak 6 civarında olduğu söyleniyor. Araç üzerinde de 4 sene civarında kış lastiklerinde 20 bin kilometre yaz lastiklerinde 50 km ömrü vardır” diye konuştu.

Yerin çok buzlu olduğu zamanlarda kış lastiğinin de kayabileceğine dikkat çeken Yılmaz, “Zincir taksan bile kayar, dikkatli olmak lazım” diyor.

Kış lastiği alırken özellikle yerli malın alınmasını tavsiye eden Ali Yılmaz, “Çünkü Türkiye’nin parası dışarıya gitmesin, marka diye saçma sapan lastiklere dünya kadar para veriyorlar” dedi.

Kış lastiklerinin vakumlu olması nedeniyle yakıtı yüzde 10 kadar daha fazla artıracağını söyleyen Yılmaz, hava şartlarının elverişsiz olması halinde kış lastiği taktıran araç yoğunluğunun Şubat ayına kadar devam edebileceğine dikkat çekti. CİHAN

Yorumlar