ELSİAD bünyesinde sanayi komitesi oluşturuldu

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Elbistan Sanayici ve İş Adamları Derneği (ELSİAD) bünyesinde, yeni yapılanma çerçevesinde sanayi komitesi kuruldu.

Google Haberlere Abone ol
ELSİAD bünyesinde sanayi komitesi oluşturuldu

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Elbistan Sanayici ve İş Adamları Derneği (ELSİAD) bünyesinde, yeni yapılanma çerçevesinde sanayi komitesi kuruldu. Sanayi Komitesi Başkanlığı'nı Yönetim Kurulu Üyesi Tayfur Adbay yürütecek.

ELSİAD toplantı salonunda bir araya gelen komite yönetimi sanayi ile ilgili gündemlerini görüştü. Sanayi Komitesi Başkanı Tayfur Adbay, "ELSİAD bünyesinde yaptığımız yeni yapılanma nedeniyle sanayi komitesini kurmuş bulunmaktayız. Sanayi komitemizde faaliyet gösteren 50 tane firma bulunmaktadır. Amacımız aynı sektördeki üyelerimizi bir araya getirmek ve sektörle ilgili sıkıntıları, yapılabilecek projeleri konuşmak ve sektörün gelişmesine ve büyümesine katkı sağlamaktır. Sanayi alanında faaliyet gösteren üyelerimize yurt içi ve yurt dışı fuar ve iş gezileri düzenleyerek işletmelerini ve mesleklerini geliştirmelerine yardımcı olmak istiyoruz.” dedi.

Adbay ayrıca şunları söyledi: “Bugün sanayi esnafının en büyük sıkıntılarından biri kalifiye eleman bulamama problemidir. Hedeflerimizden biri de sanayicimizin elaman sıkıntısına çözüm aramaktır. Bununla ilgili olarak mesleki eğitim veren meslek yüksek okulu ve liselerle irtibata geçip bu ihtiyacın giderilmesine katkı sağlayacağız. Yetkililerle üyelerimizi bir araya getirip bu konuda nasıl bir çalışma yapabilirizin yol haritasını çıkarmak istiyoruz. İnşallah üyelerimiz ve ilgili kurumlarla uyum içinde çalışıp Elbistan sanayimizin gelişmesine katkı sunmak istiyoruz.” CİHAN

Yorumlar