Elmadağ'da seçim sonrası kavga: 3 yaralı

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen kavgada, 1'i ağır 3 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Elmadağ'da seçim sonrası kavga: 3 yaralı

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen kavgada, 1'i ağır 3 kişi yaralandı.

İddialara göre, Milliyetçi Hareket Partili İ. D., Z. S. ve E. T., Elmadağ'da bir kahvehanede otururken, AK Parti ilçe gençlik kollarına üye olduğu öne sürülen 30-40 kişilik grubun saldırısına uğradı.

Saldırıda, İ. D. sırtından bıçaklanırken, Z. S. ise aldığı darbeler sonucu ağır yaralandı. Olay yerine çağırılan ambulanslarla Elmadağ Devlet Hastanesi'ne götürülen İ. D. ve Z. S., Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. E. T. ise, ayakta tedavi edilerek taburcu edildi.

Sırtından bıçaklanan İ. D., olayı şu şekilde anlattı: "Arkadaşımla kahvede oturuyorduk, çay içiyorduk. O arada 30-40 kişi geldi. Ellerinde bıçak, sallama vardı. Bize, 'Siz MHP'liydiniz. Düne kadar konuşuyordunuz. Bugün de konuşun' dediler, saldırdılar. Kahveyi bile yakıp yıktılar. Şahısları tanıyorum. AK Partili gençlerdi. Aynı zamanda belediye işçileri. 1 gün önce, yine 30-40 kişi, genç bir arkadaşımıza giriştiler. O şimdi yoğun bakımda. Kafa travması geçirdi. Orada da polisler hiçbir şey yapmadı. Dayak yiyen arkadaşlarımızı gözaltına alıp karakola götürdüler. Bizi sandıklardan uzaklaştırdılar."

Yaralıları hastanede ziyarete gelen Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkan Yardımcısı Tahir Taşkın, böyle bir olayı kabullenmenin mümkün olmadığını, AK Parti'nin seçimi kazanmasına rağmen saldırılarına devam etmelerinin kabul edilemeyeceğini söyledi.

"Sabrımızı, sükunetimizi ve sağduyumuzu korumaya çalışıyoruz." diyen Taşkın, bu durumun güvenlik zafiyetinden ve otorite boşluğundan kaynaklandığını belirtti.

Kazanan partinin, diğerlerini kucaklaması gerektiğini ifade eden Tahir Taşkın, bu durumun çok ciddi tahrik ve gerilim unsuru olduğunun altını çizdi.

Taşkın, Elmadağ'da seçimi kılpayı kaybeden partinin kendileri olmasına rağmen 'hayırlı olsun' temennilerini ilettiklerini vurgulayarak, "Adamlar hala gençlik kollarımıza, yakaladıkları küçük gruplarımıza, partililerimize, üyelerimize saldırıyorlar. Arkadaşlarımız çok ciddi baskı altındalar. Bu olaylar hakkında gerekli suç duyurularında bulunduk. Neticeyi bekleyeceğiz." diye konuştu.

Partililer, hastane önünde beklemeye devam ediyorlar. CİHAN

Yorumlar