’Elma Toplama Aracı’ isimli projesiyle dünya üçüncüsü oldu

Teknoloji ve Tasarım Derneği tarafından düzenlenen ve bu yıl 10.su yapılan Uluslararası Düş Çizgisi Tasarım Olimpiyatı'nda (TTM) Sultan Murat Koleji Buruciye Lisesi Fen lisesi 9. sınıf öğrencisi Enes Bilgin, ’Elma Toplama Aracı’ isimli...

Google Haberlere Abone ol
’Elma Toplama Aracı’ isimli projesiyle dünya üçüncüsü oldu

Teknoloji ve Tasarım Derneği tarafından düzenlenen ve bu yıl 10.su yapılan Uluslararası Düş Çizgisi Tasarım Olimpiyatı'nda (TTM) Sultan Murat Koleji Buruciye Lisesi Fen lisesi 9. sınıf öğrencisi Enes Bilgin, ’Elma Toplama Aracı’ isimli projesiyle dünya üçüncüsü oldu. 38 ülkeden 3494 okuldan 11649 projenin yarıştığı ‘2014 Düş Çizgisi Tasarım Olimpiyatları’nda, dünya üçüncüsü olan Bilgin, okulunun, ailesinin ve Sivas’ın gururu oldu.

Okulu Müdürü Murat Kocar, teknoloji yapıcı özelliklerinin yanında yıkıcı özellikleriyle de hayatı etkilediğine işaret ederek, “İcat ve buluşlar insan hayatını her geçen gün daha da kolaylaştırıyor. Ancak icat ve buluşların sorunları çözdüğü gibi insanın karşısına yeni sorun ve ihtiyaçları çıkarıyor. Bu sorun ve ihtiyaçları çözmenin yolu eğitimdir” şeklinde konuştu.

Sultan Murat Koleji'nin dünya ile yarıştığını ifade eden Murat Kocar, akademik başarıları sanatsal ve sportif başarılarla taçlandırdıklarını söyledi. Türkiye ve Sivas adına gurur verici başarılara ulaştıklarını ifade eden Kocar, uluslararası düzeydeki bu ve benzeri organizasyonlarda kazanılan madalyaların Sultan Murat Koleji'nin çok yönlülüğünü de ortaya koyduğunu ifade etti.

Elde edilen başarıların tesadüfi olmadığını ifade eden Kocar, “Bu başarıların altında iki, üç yıllık bir çalışma var. Ailelerin, öğretmen arkadaşlarımızın büyük fedakârlıkları var. Öğretmenlerimiz, hafta içi ve hafta sonu da olmak üzere gece gündüz sürekli bu öğrenciler ile çalışma yaparak hazırlanıyor” dedi. CİHAN

Yorumlar