Ellerinin hamuru ile darbuka çalmayı öğreniyorlar

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde açılan darbuka çalma kursuna erkekler kadar bayanlar da ilgi gösteriyor.

Google Haberlere Abone ol
Ellerinin hamuru ile darbuka çalmayı öğreniyorlar

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde açılan darbuka çalma kursuna erkekler kadar bayanlar da ilgi gösteriyor. Vurgulu sazlar ustası Erden Kızgın tarafından açılan darbuka kursuna katılan kadınlar, en az erkekler kadar ustaca çalıyor.

Vurgulu sazlar ustası Erden Kızgın (39), Erdemir Mühendisler Derneği Salonu’nda verdiği kurs sırasında yaptığı açıklamada, bayanların darbuka çalmada daha istekli olduklarını söyledi. Kendisinin 26 yıldır vurgulu sazlar çaldığını anlatan Kızgın, “1988 yılından itibaren vurgulu sazlarla uğraşıyorum. Sazımı seviyorum. Geçen dönem kurs vermem için bir teklifte bulunulmuştu. Kabul ettim, güzel şeyler oldu. Kursa bayanların katılması ise çok daha güzel bir şey. Bayanlar, erkek kursiyerlere göre ritimde daha istekli olduklarını görüyorum.” dedi.

Kursa katılanlar arasında biri 10 yaşında 3 bayan, darbuka çalmanın keyifli olduğunu söyledi. Sena Yavuz (25) ritmin çok zevkli olduğunu belirterek, “Ritim çok keyifli bir şey. Ritme uymak, ritimle beraber bir şeyler yapabilmek çok güzel bir şey. Toplu olduğu zaman da çok keyifli oluyor. Böyle bir kurs açıldığını duyunca da gelmek istedim.” şeklinde konuştu.

Kızgın’ın aynı zamanda çocukluk arkadaşı olduğunu söyleyen kursiyer Vecihe Yürüten (38) de, “Arkadaşımın uzun yıllar darbuka çaldığını biliyor ve ben de çalmayı çok istiyordum. Böyle bir kursun açıldığını duyunca da hemen geldim. Çok da zevkli. Oynamayı da çok sevdiğimden, ritmi de öğrenmek istedim.” diye konuştu.

Yürüten’in 10 yaşındaki kızı Mısra Yürüten ise darbuka çalmayı hiç düşünmediğini ifade ederek, “Ancak annem, ‘ben darbuka kursuna başlıyorum’ deyince ben de katılmak istedim ve darbuka alıp kursa geldim. Öğrendikçe de zevkli olduğunu fark ettim.” dedi.

ERKEKLER DE MEMNUN

Kursa katılan erkek kursiyerler de son derece memnun olduklarını dile getirdi. Kursiyer Ceyhun Başkaya (28), daha çok bağlama çalmayı öğrenmek istediğini belirterek, şunları söyledi: “Aslında bağlama çalmak istiyordum ancak müzik kulağımın iyi olduğunu düşünmüyorum. Bunu düzeltmenin de, en güzel ritimle olacağını düşündüm. Böyle bir kurs olunca da katıldım. Çok da eğlenceli. Bağlama olmasa da dinlenebilirmiş. Çok güzel bir sosyal aktivite.”

Babasının şarkı söylediğini ifade eden kursiyer Hüsamettin Bolat (30), kendisinin ise ritim düşkünü olduğunu, darbuka çalmayı da çok istediği için böyle bir kursa katıldığını söyledi.

Küçüklüğünden beri darbuka hevesinin olduğunu hatırlatan Mustafa Ayaz (30) izlediği konser veya müziklerde kulağına en çok darbuka sesinin hoş geldiğini, açılan kurstan da bu vesileyle faydalanmak istediğini ifade etti. CİHAN

Yorumlar