Elektrik kesintisinden bunalan Urfalılar trafo merkezini bastı

Elektrik kesintilerinin günlük ortalama 7-8 saate ulaştığı Şanlıurfa’da vatandaş trafo merkezini bastı. Protestoyu engellemeye çalışan jandarma ile vatandaş arasında arbede yaşandı. 2 asker yaralandı. Şanlıurfa Valisi, 13 ilçe kaymakamı...

Google Haberlere Abone ol
Elektrik kesintisinden bunalan Urfalılar trafo merkezini bastı

Elektrik kesintilerinin günlük ortalama 7-8 saate ulaştığı Şanlıurfa’da vatandaş trafo merkezini bastı. Protestoyu engellemeye çalışan jandarma ile vatandaş arasında arbede yaşandı. 2 asker yaralandı. Şanlıurfa Valisi, 13 ilçe kaymakamı ve ilgili kişilerle kesintileri konuşmak üzere toplantı yaptı.

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde, sık sık kesilen elektrikler nedeniyle ana trafo dağıtım merkezini basan yaklaşık 250 kişi, elektrik kesintilerini protesto etmek istedi. Taşlarla trafo merkezine girmek isteyen gruba jandarmaların izin vermemesi üzerine çiftçiler trafo merkezine taş yağdırdı. Bu sırada taşların isabet ettiği iki asker yaralandı. Trafo merkezi ise hasar gördü.

Eylemlerin artması üzerine Şanlıurfa merkezdeki DEDAŞ binasında da sıkı güvenlik önlemleri alındı. Siverekli bir gurubun DEDAŞ binasına basacağı yönündeki söylentiler tedbirleri daha da arttırdı.

Öte yandan son günlerde şehrin en büyük sorunu haline gelen elektrik kesintilerini değerlendirmek üzere Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük başkanlığında bir toplantı gerçekleşti. Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Küçük’le birlikte; DEDAŞ Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, on üç ilçenin kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Selman Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ve ilgili daire amirleri katıldı. Şanlıurfa’da yaşanan kesintiler hakkında DEDAŞ Genel Müdürü Mustafa Yılmaz’dan detaylı bilgi alan Vali Küçük; alt yapıdan kaynaklı kesintilerin ve sık görülen dalgalanmaların giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

Tarımsal sulama sezonunda tesislere aşırı yüklenmeden dolayı da kesintilerin yaşanabildiği belirtilirken, Şanlıurfa’daki tüm ekiplerin hatlarda iyileştirme çalışmalarına yönlendirildiği dile getirildi. Toplantı sonunda ise kesintilerin asgariye indirilmesi için yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. CİHAN

Yorumlar