Elektrik kesintileri turizmcileri ve esnafı bıktırdı

Turizm yörelerinde sık sık elektrik kesintisi yaşanması turizmcileri, turistlere mahcup ediyor. Anlık elektrik kesintileri, otel makine ekipmanlarına zarar verdiği belirtiliyor. 200 bin yatak kapasitesine sahip Manavgat'ta 2014 yılı Türkiyesi'nde...

Google Haberlere Abone ol
Elektrik kesintileri turizmcileri ve esnafı bıktırdı

Turizm yörelerinde sık sık elektrik kesintisi yaşanması turizmcileri, turistlere mahcup ediyor. Anlık elektrik kesintileri, otel makine ekipmanlarına zarar verdiği belirtiliyor. 200 bin yatak kapasitesine sahip Manavgat'ta 2014 yılı Türkiyesi'nde elektrik kesintisi yaşanmasının üzüntü verici olduğu ifade ediliyor.

Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, bölge destinasyonunda aktif turizm sezonunda elektrik kesintisi yaşanmasının Türk turizmi adına üzüntü verici olduğunu söyledi.

Konaklama tesislerinde sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin sektör temsilcilerini turistlere karşı mahcup ettiğini belirten Aydoğan, elektrik kesintilerinin otel ekipman malzemelerine zarar vererek milyonlar ödenerek alınan eşyaların kullanılmaz hale geldiğini ifade etti.

Manavgat ve Oymapınar barajlarının bulunduğu turizm şehrinde elektrik kesintisi yaşanmasının komik bir durum olduğunu vurgulayan Aydoğan, "Kesintileri artık bir son bulmalı. Konaklama tesislerimiz dünya markası. Lakin elektrik kesintileri bu markaya gölge düşürmeye çalışıyor. Başta Almanya olmak üzere elektrik kesintisi diye bir durum yok. Firma genel bir bakım yapacaksa aylar öncesinden bildiriyor. Buda 10 yılda bir olan bir durum. Tatile gelen bir turistin kaldığı otelin elektriğinin kesilmesi Türk turizmi adına hiç hoş bir durum değil. Kesintiyi turistlere izah edemiyoruz." ifadesini kullandı.

Kızılağaç Turizm Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği(KITUYAD) Başkanı Ahmet Kolukısa, Kızılağaç Turizm Bölgesi'nde yaşanan sık sık elektrik kesintilerinin turizmcileri bezdirdiğini söyledi. Aktif sezonun yaşandığı bir dönemde kesintilerin olmasının turizm sektörü adına üzüntü verici olduğunu belirten Kolukısa, yetkililer kesintilere karşı bir an önce çözüm bulması gerektiğini kaydetti.

Manavgat'ın Evrenseki Mahallesi'nde Sağlık Eczanesi sahibi Durmuş Ali Onbaşıoğlu, sık sık elektrik kesintisi olmasından eczacılar ve esnafın bıktığını söyledi. Onbaşıoğlu, bölgenin turizm bölgesi olduğunu kesintilerin acilen bir son bulmasını istediklerini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar