Elektrik borcunu ödeyemeyen belediye ilçeye 10 gündür su veremiyor

Kırıkkale'nin 10 bin nüfuslu Keskin Belediyesi'nin BEDAŞ'a olan 1 milyon TL'lik borcu nedeniyle elektriği kesildi.

Google Haberlere Abone ol
Elektrik borcunu ödeyemeyen belediye ilçeye 10 gündür su veremiyor

Kırıkkale'nin 10 bin nüfuslu Keskin Belediyesi'nin BEDAŞ'a olan 1 milyon TL'lik borcu nedeniyle elektriği kesildi. Elektriğin kesilmesi nedeniyle ilçeye su pompalanamayınca halk susuz kaldı. Halk 10 gündür içme suyunu kuyulardan ve mahallelerde bulunan çeşmelerden temin ediyor. İlçede ishal vakalarının görülmeye başladığı öğrenildi.

İçme suyunu tankerler ile köylerden temin etmeye çalıştıklarını ifade eden vatandaşlardan Ali Bozkurt, su kesintisi yüzünden ilçeyi pislik götürmeye başladığını ifade etti. Taşıma su ile evin ihtiyacını karşıladıklarını anlatan ev hanımı Habibe Keskinkaya da “Nereye kadar taşıma suyu ile evin ihtiyacı karşılanır. Çocuklarda hastalıklar baş göstermeye başladı. Çamaşırları ve bulaşıkları çeşmelerde soğuk suyla yıkıyoruz. Ankara bir adım ötede, sesimizi duyan yok mu?” diye konuştu. Emine Türkan da yetkililerden sorunun çözülmesini istedi.

ATALAY’A HAKLARINI HELAL ETMİYORLAR

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın Keskinli olduğunu hatırlatan İlyas Sakallı, “Atalay’a haklarımızı helal etmiyoruz. O seçim zamanı memleketini hatırlıyor. Diğer günlerde unutuyor. Halk susuzluktan kırılıp geçiyor.” diye konuştu.

Keskin Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Dağ ise BEDAŞ Elektrik Dağıtım Şirketi'ne olan borçları nedeniyle elektriklerin kesildiğini belirtti. Dağ, "BEDAŞ yetkilileri ile görüşmelerimde 1 milyon TL'lik borcun yatırılması gerektiğini, bu para yatmadan elektriği veremeyeceklerini bildirdiler. İlçe olarak zor durumdayız. Vatandaşlarımız su ihtiyaçlarını mahalle aralarındaki ve çevrede bulunan eski çeşmelerden temin ediyorlar." dedi.

Başkan Yarımcısı Dağ, daha önceden de elektriklerinin çeşitli defalar kesildiğini, şirkete verdikleri taahhüt karşılığı açtırdıklarını, ancak ödeme yapamadıkları için elektriğin yeniden kesildiğini söyledi. Belediye gelirinin düşük olduğunu, İller Bankası'ndan gelen paranın personel maaşları ile diğer giderleri zor karşıladığını kaydeden Dağ, belediyenin geçmiş yıllara ait borçları nedeniyle sıkıntıda olduklarını dile getirdi. CİHAN

Yorumlar