Elektrik borcu yüzünden belde susuz kaldı

Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Acırlı beldesinde biriken elektrik borcu yüzünden su pompasının elektriği kesilince vatandaşlar susuz kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Elektrik borcu yüzünden belde susuz kaldı

Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Acırlı beldesinde biriken elektrik borcu yüzünden su pompasının elektriği kesilince vatandaşlar susuz kaldı. Belde sakinleri yetkililerden yardım istiyor.

    Biriken elektrik borcu yüzünden Dicle Elektirik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) görevlileri beldenin su pompasının elektriğini kesti. Yaklaşık 2 haftadır susuz kaldıklarını belirten vatandaşlar perişan olduklarını belirtiyor.

    Beldede bin 650 su abonesinin bulunduğunu belirten Belediye Yazı İşleri Müdürü Furkan Çağlayan, "Benim 3 ayda bir topladığım su parası 2 bin TL. Her ay 25 bin TL su pompasına ödemem gerekiyor, faturalar burada belli. Hem asliye hukuk mahkemesine hem de Mardin idare mahkemesine başvurduk bu konuda, idari tedbirin kaldırılması konusunda. Bizde perişanız, belde de perişandır. Bizim de yapacak bir şeyimiz yok.” şeklinde konuştu.

    Son 4 aylık 160 bin TL su borcu bulan belde sakinlerinden İbrahim Dilekçi, "13 gündür suyumuz kesiktir, çocuklarımız okullarda da sıkıntı içerisindedir, bu halk mağdurdur, elektriğimizi, suyumuzu ödüyoruz. Bu insanların mağduriyetinin giderilmesi için bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz.” diye konuştu.

    Bahçelievler Mahallesi Ahmet toprak ise “Millet perişan oldu, biz suyumuzun verilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar