Elektrik açma kapama bedelleri TBMM'de

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, elektrik dağıtım şirketlerinin haksız yere aldığı ‘açma kapama bedelleri ile ilgili iddiaları Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Elektrik açma kapama bedelleri TBMM'de

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, elektrik dağıtım şirketlerinin haksız yere aldığı ‘açma kapama bedelleri ile ilgili iddiaları Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Gök, cevaplanması istemi ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a, “Elektriği haksız yere kesilen abonelerden bir de açma/ kapama bedeli alındığından bilgi sahibi misiniz? Bu uygulamayı doğru buluyor musunuz? Bulmuyorsanız, bu haksız uygulamanın sürdürülmesini önlemek için ne yapmayı düşünüyorsunuz?“ sorularını yöneltti.

CHP'li Gök, son zamanlarda gündeme gelen elektrik dağıtım şirketlerinin faturalarda açma kapama bedeli yansıttığı iddialarını hatırlatarak, “Enerji kesme ve sayaç mühürleme gibi işlemler, mevzuatta belirlenen hükümler çerçevesinde yürütülmektedir.” biçimindeki Enerjisa Başkent Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin yazısına da atıfta bulundu.

Gök, Bakan Yıldız'a, "Mevzuatta herhangi bir kesme işlemi yapılmadan kesme/ açma bedeli alınacağına dair bir hüküm var mıdır? Böyle bir hüküm varsa, bunun doğru olduğuna inanıyor musunuz? Uygulamayla abonelerin mağdur edildiklerinden bilgi sahibi misiniz? Durumu düzeltmek ve mağduriyetleri gidermek için ne yapacaksınız? Haksız yere alınan kesme/açma bedellerinin iadesini sağlayacak bir düzenlemeyi ne zaman sağlayacaksınız?” diye sondu. CİHAN

Yorumlar