Elbistan’da herkes, her yerde O’nu okuyor!

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sas) daha iyi tanınmasını sağlamak için Peygamber Yolu Derneği tarafından başlatılan ‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyası, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde de yoğun ilgi görüyor.

Google Haberlere Abone ol
Elbistan’da herkes, her yerde O’nu okuyor!

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sas) daha iyi tanınmasını sağlamak için Peygamber Yolu Derneği tarafından başlatılan ‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyası, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde de yoğun ilgi görüyor. Her köşe başında, her meslekten insanlar, Peygamber Efendimizin hayatını okuyor, yarışmaya hazırlanıyor.

Türkiye ve dünyada 7’den 70’e herkesin Hz. Muhammed (sas) ile ilgili kitapları okumaya teşvik eden yarışmada O'nun doğru ve aydınlatıcı bilgilerle daha yakından tanınması sağlanacak. Türkiye ve Avrupa’da yapılacak sınavlarda kazananlar ödüllendirilecek. Elbistan, Afşin, Göksun’da ise çalışmalar devam ediyor. Şimdiye kadar 5 bin kişinin yarışmaya kayıt yaptırdığı bildirilirken toplamda 12 bin kişinin bu yarışmaya katılabileceği bildirildi.

Herkes O’nu okuyor kampanyası fahri temsilcisi Mustafa Kapusuz, 7 Nisan’da yapılması planlanan yarışma için hazırlıkların sürdürüldüğünü bildirdi. Kapusuz, “Afşin, Elbistan, Göksun, Ekinözü ve Nurhak ilçeleri için tanıtım çalışmaları sürüyor. Herkes kaybedeni olmayan bu yarışma için çalışıyor. Kitaplar dağıtıldı. İnsanlar Peygamber Efendimizin hayatını okumak için adeta birbirleriyle yarışıyorlar. Kaybedeni olmayan bu yarışmanın amacına ulaşacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.

Elbistan’ın cadde ve sokaklarında ise kendine kitap okumak için zaman ayıranlar, Sonsuz Nur, Efendimiz adlı kitapları okuyarak zamanlarını değerlendiriyor. Yarışmanın değil Peygamber Efendimizin hayatının önemli olduğunu ifade eden Elbistanlılar, yarışmaya katılacak olmaktan dolayı da mutlu olduklarını kaydetti.

YARIŞMA 3 AYRI KATEGORİDE YAPILACAK

Kampanya çerçevesinde ortaokul, lise ve yetişkinler için 3 ayrı kategoride belirlenen kitaplar okunacak. Ortaokul için Rahime Kaya’nın ‘Efendiler Efendisi Hazreti Muhammed’, lise için Reşit Haylamaz’ın ‘Efendimiz’ kitabı ve yetişkinler için ise Fethullah Gülen Hocaefendi’nin ‘Sonsuz Nur’ serisi okunacak. 7 Ocak-24 Mart arasında bu kitapları okuyan herkes sınava tabi tutulacak.

    Sınavların kategori birincileri çeşitli ödüller alacak. En büyük ödül ise dereceye giren bin 400 kişinin umreye gönderilmesi. 31 Mart-12 Nisan tarihlerinde Türkiye ve Avrupa’da belirlenen 106 noktada yarışmaya katılacakların, herkesonuokuyor.com’dan başvuru yapması gerekiyor. CİHAN

Yorumlar