Elbistan İlçe Sağlık Müdürü Küçük: Aile hekiminize güvenin

Kahramanmaraş Elbistan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Murat Küçük, ilçe genelindeki vatandaşların 4’te 1’inin aile hekimini bilmediğini ve sağlık sorunları için aile hekimlerine başvurmadığını hatırlatarak vatandaşlara 'Aile Hekiminize güvenin' çağrısınd.

Google Haberlere Abone ol
Elbistan İlçe Sağlık Müdürü Küçük: Aile hekiminize güvenin

Kahramanmaraş Elbistan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Murat Küçük, ilçe genelindeki vatandaşların 4’te 1’inin aile hekimini bilmediğini ve sağlık sorunları için aile hekimlerine başvurmadığını hatırlatarak vatandaşlara 'Aile Hekiminize güvenin' çağrısında bulundu.

Vatandaşların herhangi bir sağlık sorununda öncelikli olarak Aile Hekimine müracaat etmesi gerektiğine vurgu yapan Elbistan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Murat Küçük, böylece vatandaşların sağlık hizmetinden en iyi ve daha kısa zamanda faydalanabileceğini belirtti. “Aile hekiminiz sizlerin sağlığını korumak ve geliştirmek üzere görevlendirilmiştir ve önceliği sizin sağlığınız için en doğru olanı yapmaktır” diyen Dr. Küçük, “Bölgemizde 13 Aralık 2010 tarihinde aile hekimliği uygulamasına geçilmiş olmasıyla beraber vatandaşlarımızın yüzde 25 gibi bir bölümünün Aile Hekimini bilmediği ve sağlık sorunları için aile hekimlerine başvurmadığı görülmektedir. Herhangi bir sağlık sorununuz ortaya çıktığında öncelikli olarak aile hekiminize müracaat etmeniz, sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde ve en kısa zamanda yararlanılmasını sağlayacaktır. Unutmayınız ki Aile Hekiminiz sizlerin sağlığını korumak ve geliştirmek üzere görevlendirilmiştir ve önceliği sizin sağlığınız için en doğru olanı yapmaktır. Aile hekimine güvenebilirsiniz. Sağlıklı yaşam önerileri ve gerektiğinde ileri tedavi gerektiren hastalıklarımızın en kısa sürede tedavi edilebilmesi için Aile Hekiminiz ile tanışmanız sizin ve aileniz için önemlidir.” şeklinde konuştu.

Bireylerin ilk olarak aile hekimlerine müracaatlarının hastanelerde oluşan gereksiz yığılma ve yoğunlukları da önleyeceğinin de altını çizen Dr. Mustafa Murat Küçük, “Örneğin bir tansiyon hastasının ilaçlarının yenilenmesi gerekiyorsa, bunun raporları varsa hastaneye gitmelerine gerek yoktur. Bu ilaçlarını kendilerine çok yakın bir şekilde konuşlanmış aile hekimlerine rahatlıkla yazdırabileceklerdir. Ayrıca tek hekim raporları da Aile Hekimlerince düzenlenmektedir. Özellikle Koruyucu Sağlık Hizmetleri olmak üzere Sağlıkla ilgili problemlerin en kısa sürede çözülmesi için doğru adım, doğrudan sizin kayıtlarınızın olduğu aile hekimine müracaatınızdır. Vatandaşın Aile Hekimlerini ziyaret ederek sağlıkla ilgili herhangi bir problemleri varsa paylaşmaları gerekir ve daha ileri bir tetkik ve tedavi gerekiyor ise Aile Hekimi aracılığıyla hastaneden, ilgili doğru hekimden, daha kolay randevu alarak tedavilerini kolaylık ile sağlayabilirler. Bireylerin ilk olarak aile hekimlerine müracaatları hastanelerde oluşan gereksiz yığılma ve yoğunlukları da önleyecektir. Vatandaşlarımız ''http://sbu.saglik.gov.tr/sbahbs/'' internet adresinden aile hekiminin kim olduğu, adresi ve telefon numarası bilgilerine ulaşabileceklerdir” dedi.

Aile hekimlerinin görevlerine ilişkin de bilgilendirmelerde bulunan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Murat Küçük, “Aile hekimi, aile sağlığı merkezini yönetmek, birlikte çalıştığı ekibi denetlemek, hizmet içi eğitimlerini sağlamak ve Bakanlıkça yürütülen özel sağlık programlarının gerektirdiği kişiye yönelik sağlık hizmetlerini yürütmekle yükümlüdür. Aile hekimi, kendisine kayıtlı kişileri bir bütün olarak ele alıp, kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri (gebe, loğusa, bebek, çocuk izlemleri, aşılama hizmetleri gibi) ile birinci basamak tanı, tedavi, rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetlerini verir, sağlığı geliştirici ve koruyucu hizmetler ile ana çocuk sağlığı ve aile planlaması hizmetlerini verir. Evde takibi zorunlu özürlü, yaşlı, yatalak ve benzeri durumdaki kişilere evde veya gezici/yerinde sağlık hizmetlerinin yürütülmesi sırasında kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri, birinci basamak tanı, tedavi rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetlerini verir, tanı ve tedavisi yapılamayan hastaları sevk eder, sevk edilen hastaların geri bildirilen muayene, tetkik, tanı, tedavi ve yatış bilgilerini değerlendirir. Gerektiğinde kişiyi gözlem altına alarak tetkik ve tedavisini yapar. Sağlık raporu, sevk evrakı, reçete gibi belgeleri düzenler.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar