Elbistan Devlet Hastanesi'ndeki tatbikat gerçeğini aratmadı

Elbistan Devlet Hastanesi'nde (EDH) gerçekleştirilen yangın ve kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı. Hastane bahçesinde düzenlenen yangın ve kurtarma tatbikatına Kahramanmaraş İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ve hastane personeli...

Google Haberlere Abone ol
Elbistan Devlet Hastanesi'ndeki tatbikat gerçeğini aratmadı

Elbistan Devlet Hastanesi'nde (EDH) gerçekleştirilen yangın ve kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Hastane bahçesinde düzenlenen yangın ve kurtarma tatbikatına Kahramanmaraş İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ve hastane personeli personel katıldı.

Sağlık Bakanlığı’nın talimatı ile gerçekleştirilen tatbikatta önce itfaiye yardımıyla yaralı hasta kurtarma operasyonu yapıldı. Daha sonra yüksek kattan bir kişinin balona atlaması sağlandı ve son olarak yangınlara müdahele şekli personele bizzat gösterildi.

Tatbikatla ilgili bili veren EDH Başhekim yardımcısı ve Hastane Afet Planı Başkanı (HAP) Dr. Ferruh Kılıç, “yangın ve yaralı kurtarma tatbikatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Senaryo gereği yaralı bir hasta üst katlardan indirildi ve hemen tedavi için hastaneye kaldırıldı. Daha sonra bir kişi üst katlardan balona atladı ve hayatı bu sayede kurtulmuş oldu. Yine yangınlara müdahele konusu çok önemli. Bu konuda katılımcılara detaylı bilgiler aktarıldı. Personelimizin yeterince bilgilendiğini düşünüyor ve emek veren herkese teşekkür ediyorum. İnşallah başımıza böyle şeyler gelmez.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar