Elbistan BBP’den İhsanoğlu’na tam destek

Büyük Birlik Partisi (BBP) Elbistan teşkilatı, cumhurbaşkanı adayı Ekmelettin İhsanoğlu’na tam destek verdi. Parti binasında yönetim kurulu ile birlikte bir açıklama yapan BBP Elbistan İlçe Başkanı İbrahim Kılıç, ülkenin normalleşmesi...

Google Haberlere Abone ol
Elbistan BBP’den İhsanoğlu’na tam destek

Büyük Birlik Partisi (BBP) Elbistan teşkilatı, cumhurbaşkanı adayı Ekmelettin İhsanoğlu’na tam destek verdi.

Parti binasında yönetim kurulu ile birlikte bir açıklama yapan BBP Elbistan İlçe Başkanı İbrahim Kılıç, ülkenin normalleşmesi için seçimlerde Ekmelettin İhsanoğlu’nu destekleyeceklerini belirtti.

Kılıç yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Kurulduğu günden bu yana cumhurbaşkanını halkın seçmesini savuna gelmiş bir parti olarak, arzu ederdik ki bizim de aday gösterme imkanımız olsun. Ama genel seçimlerde nasıl önümüze barajlar konulduysa, burada da aynı şey yapıldı. Nihayetinde önümüze üç aday çıkartıldı. Adaylardan biri bizim kapsama alanımızın dışındadır. Terör örgütüyle arasında mesafe koymadığı sürece, bizim bu adaya meylimizin olması mümkün değildir. Diğer iki adayında hangi partiden aday gösterildiğinden ziyade nasıl bir kişiliğe, duruşa, tavra sahip olduğunu esas aldık.”

BBP olarak cumhurbaşkanı olacak kişide görmek istedikleri özellikleri sıralayan Kılıç, “Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehadet sürecini aydınlatmalı, kutuplaşmaya dur diyecek bir aday, yani toplumun her kesimini kucaklamalı, anayasal çerçevede parlamenter rejime sadık kalacak bir aday olmalı, çözüm süreci diye katillerin birer birer affedildiği, şehirlerarası yolların kapatıldığı, bayrak indirmenin moda olduğu ve Türkiye’nin bir bölümünü fiilen özerk hale getiren ihanet sürecinden vazgeçecek bir aday ve toplumdaki dini, ahlaki, milli yozlaşmaya dur diyecek bir aday olmalıdır” diye konuştu.

Kılıç şunları kaydetti: “Bu kriterler çerçevesinde parti içi istişareyle Ekmeleddin İhsanoğlunu destekleme kararı alınmıştır. Yani demokratik bir tavır demokratik bir tercihe dönüştürülmüştür. Bizim bu tercihimize karşı partimizi töhmet altında bırakan bir takım zihniyet ve partilerle yan yana duruyor olduğumuz eleştirisi yapılmıştır. Fakat biz aldığımız bu kararla ne bir partinin yanındayız ne de cephenin. Parti olarak aday çıkartmamız kanunla engellenmiştir. Mevcut adaylar içerisinden en iyisini seçme gayretindeyiz. Ekmeleddin Beyi destekleyecek olmamızın rahmetli genel başkanımızı kemiklerini sızlatacağından bahsediliyor. Soruyoruz Ekmeleddin Beyin partimize uymayan ne yönü var?

Türklüğüyle ve Müslümanlığıyla gurur duyduğunu söylüyor, iyi bir bilim adamı, kendisini yetiştirmiş İslam Birliği Teşkilatının genel sekreterliğini yapmış bir isimdir. Üstelik mevcut hükümetin teklifiyle ve önerisiyle bu görevi yaptığı aşikardır. Bizim bu demokratik tercihimiz AKP'nin hoşuna gitmemiş olabilir. Ama herkesin bu karara saygı duymasını bekliyoruz. BBP olarak dün nerede durduysak bügün de oradayız. 28 Şubat’ta, 27 Nisan’da, 2010 referandumundaki tavrımız ne kadar doğruysa bu kararımızda Muhsin Yazıcıoğlu çizgisine en yakın karardır. Nihayetinde Ekmeleddin İhsanoğlu Türkiyeyi normalleştirecek bir isimdir. Çok büyük gerilimler yaşayan ve kutuplaşmanın derinleştiği günümüz Türkiye’sinin üzerindeki karabulutların giderilmesi gayesiyle aldığımız bu kararın; partimize, ülkemize, devletimize, milletimize hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ederiz.” CİHAN

Yorumlar