Elazığ'daki torbacı operasyonunda 15 kişi tutuklandı

Elazığ’da, ‘torbacı’ olarak nitelendirilen sokak satıcılarına yönelik düzenlenen uyuşturucu operasyonda gözaltına alınan 17 kişiden 15'i tutuklandı. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize...

Google Haberlere Abone ol
Elazığ'daki torbacı operasyonunda 15 kişi tutuklandı

Elazığ’da, ‘torbacı’ olarak nitelendirilen sokak satıcılarına yönelik düzenlenen uyuşturucu operasyonda gözaltına alınan 17 kişiden 15'i tutuklandı.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından son 3 ayda ‘uyuşturucu kullanmak ve bulundurmak’ suçundan 55 kişiye yasal işlem yapıldı. Bu kişilere uyuşturucu tedarik edenlerin peşine düşen polis, sokaklarda uyuşturucu satarak insanları zehirleyen şüphelileri takibe aldı. Bir süredir yürütülen teknik ve fiziki takip sonunda operasyon için düğmeye basıldı. Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı eş zamanlı operasyon düzenlendi. 40 ekip, 243 polis ve 2 eğitimli köpeğin katıldığı operasyonda 19 ayrı adreste arama yapıldı. Operasyonda satışa hazır 122 paket halinde 870 gram esrar, 26 uyuşturucu hap ve uyuşturucu madde satışından elde edildiği değerlendirilen bin 475 lira ele geçirildi.

Düzenlenen operasyonda uyuşturucu sattığı tespit edilen 21 şüpheliden 17’si gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından Elazığ Adliye’sine sevk edildi. Şüphelilerden 15’i çıkarıldıkları adli makamlar tarafından tutuklanarak , Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevine konuldu. Hakkında gözaltı kararı bulunan 4 şüpheliyi ise arama çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

CİHAN

Yorumlar