Elazığ'da yol kesme ve yaralama eylemine 5 tutuklama

Elazığ’da PKK yandaşlarının tarafından yol kesme eylemi sırasında kaçarak uzaklaşmaya çalışırken açılan ateş sonucu bir polis memurunun yaralanmasıyla ilgili gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklandı. Elazığ’ın Karakoçan ilçesine...

Google Haberlere Abone ol
Elazığ'da yol kesme ve yaralama eylemine 5 tutuklama

Elazığ’da PKK yandaşlarının tarafından yol kesme eylemi sırasında kaçarak uzaklaşmaya çalışırken açılan ateş sonucu bir polis memurunun yaralanmasıyla ilgili gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklandı.

Elazığ’ın Karakoçan ilçesine bağlı Sarıbaşak köyünde yapımı süren karakol inşaatını protesto etmek isteyen PKK yandaşlarının Karakoçan-Bingöl yolunu kapatmıştı. Özel harekat polisi Murat Süslü, 14 Haziran'da, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinden, eşi ve çocuklarıyla görev yaptığı Bingöl'ün Kiğı ilçesine otomobili ile giderken, yolu kesen bir grup terörist tarafından açılan ateş sonucu yüzünden yaralanmıştı. Süslü, kaldırıldığı Fırat Üniversitesi Hastanesin'deki tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

Polis memurunun yaralanmasına ilişkin Karakoçan Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma çerçevesinde Süslü’nün yaralanmasına ilişkin şüpheli olarak BDP Karakoçan İlçe Başkanı E.G. ile birlikte parti ilçe yönetici M.S. ile YDG-H mensubu olduğu iddia edilen O.F, D.A. ve K.K gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından Karakoçan Adliyesi’ne sevk edildi. Şüpheliler sevk edildikleri adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

CİHAN

Yorumlar