Ela fırtınasının faturası ağır oldu

Alman Sigortalılar Derneği GDV Başkanı Bernhard Gause, Ela isimli fırtınanın son 15 yıldaki en pahalı ikinci yaz fırtınası olduğunu söyledi. Ela” araç ve binalarda 650 milyon Euro’luk zarara yol açtı. Toplamda özel binalarda 250 bine...

Google Haberlere Abone ol
Ela fırtınasının faturası ağır oldu

Alman Sigortalılar Derneği GDV Başkanı Bernhard Gause, Ela isimli fırtınanın son 15 yıldaki en pahalı ikinci yaz fırtınası olduğunu söyledi. Ela” araç ve binalarda 650 milyon Euro’luk zarara yol açtı.

Toplamda özel binalarda 250 bine yakın hasar oluşmuş. Gause’nin rakamlarına göre 2013 Temmuz ayı sonundaki ‘Andreas‘ isimli fırtına bu alanda en fazla hasara yol açan fırtına olarak kayıtlara geçmiş.

Buradaki hasar 1,9 milyar Euro. Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti genelinde fırtına günü altı kişi hayatını yitirmiş, en az 11’i ağır olmak üzere 67 kişi de yaralanmıştı. Toplamda 14 bin kurtarma görevlisi 17 bin değişik göreve çıkmak zorunda kaldı.

DÜSSELDORF’TA YAPILANDIRMA İÇİN BAĞIŞ TOPLANIYOR

KRV Çevre Bakanlığı eyalet genelinde 80 bin civarında ağacın hasar gördüğünü tahmin ediyor. Bundan en fazla hasarı alan illerden biri ise Başkent Düsseldorf oldu. Düsseldorf‘ta ‘Ela’ ismi verilen fırtınanın 20 bine yakın ağaçı yıkmasının ardından yeniden yapılandırma çalışmaları başladı.

Fırtınan hasarlarını onarmak için geçtiğimiz haftalarda askeri birlikler tanklarla kente gelmişti. Şimdi de Düsseldorf Belediyesi yeniden yapılandırmalar için bağış toplamaya başladı.

Düsseldorf’un yeşilliğini geri getirmek için vatandaşlar maddi destekte bulunup, fidan veya ağaç dikilmesine katkı sağlayacak. Bağış yapanlar hangi bölgede ağaç dikilmesini istediklerini dahi belirtebilecek. CİHAN

Yorumlar