El değmemiş eser kalmayacak

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Google Haberlere Abone ol
El değmemiş eser kalmayacak

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Bölge Müdürü Mürsel Sarı’dan brifing alan Vali Karaloğlu, “Bursa, Türkiye’de tarihi eseri çok olan bir il. Eleman sıkıntısı yüzünden işleriniz aksıyorsa eleman bulalım, ama mutlaka restorasyon işlerine hız verin.” talimatı verdi.

    Teknik kadronun yetersizliğine de değinen Karaloğlu, “Tarihi Eserlerin restorasyonu ve yenileme işlemleri geç kalıyor. Yaptığınız işlerin hızlanması için bir an önce teknik kadronuzu güçlendirin. Teknik personel ihtiyacı için gereken yardımı yapacağım.” dedi.

    Tarihi eser onarımının nitelikli bir iş olduğunun altını çizen Karaloğlu, Emirsultan Cami ve Türbesinin de onarım çalışmalarına bir an önce başlanmasını istedi.

    Bursa’da bin 210 adet eser ve mülkü bünyesinde barındıran Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 2013 yılında Bursa ve ilçelerinde 7 cami ve 1 imaretin restorasyonunu tamamlayarak hizmete açtı. 4 adet eserin restorasyonunun da Ramazan ayında bitirilmesi planlanıyor. 2104 yılı içinde ise 45 adet tarihi eser projesi ihaleye çıkacak. Bölge Müdürlüğü ayrıca yetim çocukların eğitimi için burs, özürlü vatandaşlara ise gıda yardımı hizmeti veriyor. CİHAN

Yorumlar