Ekrem Dumanlı'nın kardeşinin savunması şaşırttı

Ekrem Dumanlı'nın kardeşi, 14 sahte belge oluşturarak usulsüz taltif dağıtmaktan yargılandığı davada kendini ilginç bir gerekçeyle savundu.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem Dumanlı'nın kardeşinin savunması şaşırttı

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın kardeşi Halil Dumanlı, “Ben, derslerde de polislere güncel olaylarla ilgili, haram yememelerini, kusur yapmamalarını anlatırım” demesi şaşkınlık yarattı. 

Görevli olmadıkları, izinli oldukları ve ya henüz ataması yapılmadığı vaziyette 27 insana düzmece döküman düzenleyerek taltif dosyası hazırladığı iddia edilen sanıkların davası dün Ankara 5. Ağır ceza mahkemesinde görüldü. Dava 25 Haziran’a ertelendi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün önümüzdeki davaya müdahil olma talebi de mahkemece kabul edildi. Mahkeme ayrıca, Emniyet Genel Müdürlüğünden taltif modülüne veri girişi yapılması ile alakalı detaylı bilgi talebinde bulundu.

25 binden 20’sine taltif

Taltif Şube Müdür Yardımcısı Cemil Çelik savunmasında; yılda 3-4 taltif devri olduğunu, hazırlanmakta olan listelerde takribî 25 bin şahıs bulunduğunu, bunlardan takribî 20 insana taltif verildiğini söyledi. Savunma oluşturan sanıkların taltifleri “teamüllere” kıyasla dağıttıklarını söylemeleri dikkat çekti. Ancak bu teamüllerin sebep başkası için işlemediği meselesinde ise hiç bir izahatda bulunulmadı. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar